Retten i Roskilde flytter til Søndre Ringvej

Rettens personale glæder sig til at udmønte retsreformen fuldt ud. Retsembedet samlet på en central adresse i Roskilde forventes at blive en fordel for også politi og borgere

Artiklens øverste billede
Rettens nuværende hovedkvarter på Kildegården på Helligkorsvej vil blive afløst af en ny og samlende bygning ved Søndre Ringvej i Roskilde.

Retten i Roskilde flytter til Søndre Ringvej i Roskilde. På den lige nu tomme grund mellem jernbanen, Hotel Scandic og Søndre Ringvej skal Slots- og Ejendomsstyrelsen opføre et statsbyggeri til retsembedet, erfarer Roskilde Avis.
Købsaftalen blev underskrevet i slutningen af sidste uge.
Budskabet vækker glæde hos Retten i Roskilde, hvor man nu får udsigt til langt om længe at kunne høste gevindsten af retsreformen. Med reformen er Køge, Ringsted og Roskilde blevet en stor retskreds. Men aktiviteterne har været og er stadig spredt på fire adresser i Roskilde.

Glad chef

- Det er meget tilfredsstillende. Der er faldet en sten fra vore hjerter med udsigt til at samle retssale og administrationen på en central adresse i Roskilde, siger Kim Andersen, der er administrationschef ved Retten i Roskilde.
- Der vil blive gode parkeringsforhold, og trafikken vil ikke genere den øvrige by.
Slots- og Ejendomsstyrelsen, som huser landets retskredse, har i samarbejde med Domstolsstyrelsen længe pudslet med planen om at opføre den nye retsbygning i Trekroner. At den plan er skrinlagt, er en fordel også for politiet og borgerne.

Tilfredshed hos politiet

- Vi er meget glade for, at den nye retsbygning lander nær politigården, siger politiets chefanklager Gyrite Ulrich til Roskilde Avis.
- Det betyder, at vi kan komme hurtigt til og fra retten, og det er vigtigt for de over 30 anklagere, der har deres daglige gang i retten.
- Vi kan blive meget mere effektive, når vi næsten helt undgår spiltid under transport.
Sikkerheden er endnu en faktor, fortæller chefanklageren.
- Det er nemmere at opnå sikkerheden for både tiltalte, vidner og tilhørere, når afstanden mellem politistationen og retten er kort. Det samme gælder ced de mere akutte sager med varetægts-arrestanter.

Borgerne vinder også

Gyrite Ulrich og Kim Andersen er enige om, at borgerne kan glæde sig til lutter fordele ved den nye retsbygning på en central adresse i Roskilde.
- Som det er lige nu, er der desværre mange borgere, der tager fejl af vores adresser og går forkert. Men det er det, der sker, når vi har aktiviteter på to adresser på Helligkorsvej og to adresser i Jernbanegade, oplyser Kim Andersen.
Han glæder sig over, at den nye retsbygning opføres som statsbyggeri. Dermed skal man ikke leje sig, Slots- og Ejendomsstyrelsen stiller til rådighed. Det betyder sikkerhed for, at det er rettens bygning og at man er herre i eget hus. Det ville man være i mindre gad med en lejeløsning.
Det er endnu ikke lykkes Roskilde Avis at få rette person hos Slots- og Ejendomsstyrelsen i tale med henblik på information om tidsplaner for byggeri og indflytning.
Endnu mangler kommunen at tilpasse lokalplanen på området mellem Søndre Ringvej, Ved Engen og Stenvænge.
Den nuværende lokalplan tillader bligbyggeri.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.