- Vi kan ikke gøre alle glade...

Allan Fredskov - formand for kultur- og fritidsudvalget beklager, at økonomien lukker saunaen på Stadion

Artiklens øverste billede
Formand for Kultur- og fritidsudvalget Allan Fredskov.

I de seneste par uger har der været flere borgere, som har beklaget sig over, at man på Hvidovre Stadion blandt andet har valgt at lukke saunaerne. Enkelte har også givet udtryk for, at Allan Fredskov - formand for kultur- og fritidsudvalget - ¿løber¿ fra sin del af ansvaret. Hvidovre Avis har talt med udvalgsformanden. - Løber du fra dit ansvar, Allan Fredskov? - Først og fremmest vil jeg gerne pointere, at jeg - som formand for kultur- og fritidsudvalget - bestemt ikke fralægger mig noget ansvar! Vi har i Hvidovre Kommune kontraktstyring og brugerråd på vores idrætsinstitutioner, og det er lederne af institutionerne som i dialog med brugerrådene kommer med forslag til hvordan eventuelle besparelser på institutionerne skal udmøntes... - Hvorfor har man valgt at lukke for saunaerne på Stadion? - I kommunens budget 2010 blev det besluttet, at alle områder skulle finde besparelser på 0,7 % af driften. Institutionerne har så sendt spareforslagene til godkendelse i udvalgene og den 23. november sidste år vedtog Kultur- og fritidsudvalget de spareforslag, som blandt andet vores idrætsinstitutioner var kommet med. Hvidovre Stadion har været igennem en del besparelser og det er derfor ikke længere muligt, at finde besparelser som ikke påvirker brugerne direkte. Stadion har bl.a. valgt at lukke saunaerne, da gruppen af brugere er lille... Brugerbetaling? - Eksisterer der ikke noget alternativ til at lukke saunaerne ned? - Det er jo aldrig sjovt at spare, og der vil derfor altid være utilfredshed, et eller andet sted, uanset hvor man vælger at spare. Alternativt til saunaerne skulle der spares på eksempelvis driften af fodboldbanerne, hvilket naturligvis ville medføre store gener for et stort antal idrætsudøvere. Derudover er der jo også den betragtning, at fodbold, atletik og tennis hører til stadions kerneydelser -så det ville ikke være en god løsning... - Der bliver talt om en eventuel brugerbetaling - er det noget, man har overvejet politisk? - Lad mig først lige fortælle, at Stadion faktisk står overfor at skulle renovere sauna-lokalet. Blandt andet skulle træbeklædningen og ovnene udskiftes. Da der ikke er midler til dette i øjeblikket, fandt man det derfor hensigtsmæssigt at nedlægge saunaerne. Og så til dit spørgsmål: Brugerbetaling eller betaling via sponsorer er et emne, der ikke er drøftet i udvalget endnu... Allan Fredskov slutter med at beklage, at det ikke er - økonomisk - muligt, at gøre alle glade: - Jeg er godt klar over, at nedlægningen rammer nogle brugere, som går i motionscenteret og som igennem en årrække har været rigtig glade for at bruge saunaen. Vi vil jo gerne gøre alle glade, men det er ikke altid økonomisk muligt og det kan jeg kun beklage...

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.