Sjællandske virksomheder tættere på eksportmarkeder

Regionsrådet for Region Sjælland, Eksportrådet (Udenrigsministeriet) og Væksthus Sjælland har fornyeligt underskrevet en samarbejdsaftale. Aftalens formål er at sikre sjællandske vækstvirksomheder bedre muligheder for eksport og internationalisering

Artiklens øverste billede
Regionråds formand Steen Bach Nielsen er glad for den nye aftale. (Pressefoto).

Aftalen er blevet til i samarbejde mellem regionen, Eksportrådet og væksthuset – og underskrives nu efter indstilling fra Vækstforum Sjælland.
Med underskrivelsen af aftalen ansætter Eksportrådet en medarbejder med base i Væksthus Sjælland. Frem til 1. februar 2013 skal medarbejderen sørge for en enkel, direkte og mere regional forankret adgang til Eksportrådets globale netværk af rådgivere, ydelser og arrangementer.
Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen glæder sig over aftalen og siger:
- Sjællandske virksomheder får med aftalen mere hjælp til at komme ud på eksportmarkederne. Med stigende globalisering er det vigtigt, at virksomhederne i regionen har udsyn og er i stand til at eksportere. Samarbejdsaftalen sikrer, at virksomhederne får bedre service og direkte adgang til Eksportrådets netværk af rådgivere og ydelser.

Gode erfaringer

Det kan være en udfordring at overskue og gennemskue udenlandske markeder og eksportmuligheder. For at imødekomme udfordringen har man for eksempel i Region Midtjylland afprøvet ordningen med at delfinansiere en regional eksportmedarbejder, der har direkte kontakt og føling med virksomhederne i regionen.
Projektet har været vellykket, og derfor ønsker Region Sjælland, Eksportrådet og Væksthus Sjælland nu at følge efter med en lignende ordning.
Direktør for Eksportrådet Anne Steffensen ser frem til samarbejdet og forventer, at det vil bidrage positivt til internationaliseringen af sjællandske virksomheder.
- Virksomhederne får helt enkelt en bedre service og en lokal og mere direkte adgang til vores globale netværk af rådgivere, ydelser og tilskudsordninger. Det vil ruste dem til en mere målrettet eksportindsats på verdensmarkedet, siger hun.

Målet er kortere vej til Eksportrådets ekspertise

Målet er skræddersyede udviklingsforløb, der kombinerer både væksthusets og Eksportrådets ydelser. Det kan for eksempel være i form af konferencer, gå-hjem-møder, rådgivning og besøg hos virksomheder. Med andre ord skal vejen fra Sjælland til det store udland være kortere og mere effektiv.
Hans Barlach, formand for Væksthus Sjælland, er glad for aftalen og siger:
- Væksthus Sjælland har længe ville styrke indsatsen omkring internationalisering af virksomhederne i regionen. Det er en forudsætning for vækst i mange af regionens virksomheder, at produkterne bliver afsat uden for landets grænser. Virksomhederne i region Sjælland halter efter, når det kommer til eksport og generel internationalisering, og derfor er det ekstra glædeligt, at man så hurtigt har fået aftalen med regionen og Udenrigsministeriet på plads.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.