10 børn rykket ind på Hvidborg

Allerede mandag i sidste uge har de første børn fået plads på Hvidborg - renoveringer endnu ikke gået i gang

Artiklens øverste billede
10 børn har fået plads i den nye daginstitution på Hvidborg. Men ind til videre er de kun rykket ind i midlertidige lokaler.

- Vi har modtaget 10 børn, som lige nu har fået plads i overskydende lokaler, der tidligere blev brugt til dagskolen, siger bestyrelsesformand Flemming Cramer-Larsen. Som Hvidovre Avis tidligere har fortalt, har Hvidovre Kommune været nødsaget til at indrette en ny børneinstitution på grund af et akut behov for pasning. Der er simpelthen mange flere børn, der har behov for en vuggestue- eller børnehaveplads, end kommunen har kalkuleret med. Løsningen blev benyttelse af fire tomme tjenesteboliger på Hvidborg, som den selvejende institution har stillet til rådighed. Hvidborg er ¿meget tilfredse¿ med den aftale, man har indgået med Hvidovre Kommune: De fire tjenesteboliger, der har stået tomme siden Hvidborg overgik fra at høre under Københavns Amt til at nu at høre under Hvidovre Kommune, skal renoveres og indrettes til børneinstitution - på kommunens regning. Til gengæld får Hvidovre Kommune lov til at benytte lokalerne ganske gratis. Prisen på renoveringen lyder på sigt på fem mio. kr., (med nyt tag på to af boligerne), men i første gang koster det ca. tre mio. kr. at renovere bygningerne. - Finansieringen er usædvanlig, men udmærket. Vi er især meget tilfredse med, at husene bliver brugt og ikke blot står tomme hen. Og det glæder os rigtig meget, at husene skal bruges til børns opvækst og trivsel. Lige i Hvidborgs ånd, siger Flemming Cramer-Larsen. Og hvad skal institutionen hedde? Det tumler den nye leder, Lone Petræus med: - Vi er gået i tænkeboks. Lige nu kalder vi os Hvidborg Børnehave, men vi skal jo ikke hedde det samme som døgninstitutionen. Vi skal finde på et nyt, godt navn, siger Lone Petræus. Hvidborg er ejet af Kristelig Forening til bistand for Børn og Unge (KFBU). KFBU ejer og driver en række institutioner landet over dækkende et meget bredt område, idet aktiviteterne spænder over en række forskellige institutionstyper. Hvidborg ligger på Neergaards Allé som en lille perle for enden af vejen. Institutionen er omkranset af grønne områder og af Bredalsparkens byggeri. Hvidborg har gjort en dyd ud af at holde parken åben, så borgere kan gå igennem. Det gør man bl.a. for ikke at mystificere døgninstitutionen. Der bor 16 børn på Hvidborg fordelt på to døgnafdelinger. Målgruppen er primært normalt begavede børn fra 6-12 år med ¿væsentlige behandlingsbehov i relation til psykiske, emotionelle og sociale problemer¿. Når børnene ikke går i skole på Hvidborg kan de boltre sig med fodboldbane, masser af grønne omgivelser, naturlegeplads, basketballbane og meget mere. De børn, der nu får til huse i den nye kommunale institution, har ingen behandlingsbehov. Hvidborg og Hvidovre Kommune har i øvrigt endnu ikke skrevet under på den 10 årige kontrakt, man skal indgå. Juristerne er ved at få de sidste ting på plads og før det sker, kan renoveringen af tjenesteboligerne ikke sættes i værk. Udover den nye børnehave er der oprettet en midlertidig vuggestue i legestuen Kirkebrohuse. Her er 24 børn kommet på plads indenfor de sidste 14 dage.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.