Penge at spare på København-Ringsted
Forslaget til anlægslov for den nye jernbanestrækning København-Ringsted er sendt i høring
JERNBANE:
Anlæg af en ny jernbanestrækning mellem København og Ringsted er et infrastrukturprojekt med en ganske høj samfundsøkonomisk forrentning.
- Og i Danske Anlægsentreprenører er vi naturligvis glade for et som den nye jernbane-strækning mellem København og Ringsted. Det giver gode muligheder for branchen. Men hvis udbyttet for branchen skal være optimalt vil vi opfordre til – med den nuværende markedssituation in mente – at der gennemføres så mange forberedende arbejder i 2010 som muligt, siger branchedirektør Niels Nielsen, Danske Anlægsentreprenører.
Niels Nielsen er helt opmærksom på, at man traditionelt venter med at iværksætte anlægsarbejderne til alle detaljer er på plads, men den nuværende markedssituation giver staten mulighed for at opnå bedre priser på de forarbejder, der kan gennemføres allerede i 2010, og derfor mener Niels Nielsen, at ministeriet bør tænke utraditionelt og høste de mulige besparelser.
Danske Anlægsentreprenører har i et høringssvar peget på konkrete arbejder, der kan iværksættes allerede i 2010.
- Og vi tror, at man med lidt god vilje og lidt opfindsomhed kan finde mange flere muligheder for fremrykninger, Derfor har vi også foreslået, at ministeriet nedsætter en koordineringsgruppe med deltagelse af Danske Anlægsentreprenører, der skal finde muligheder for at fremrykke gennemførelsen af forarbejderne, siger Niels Nielsen.
Dansk Anlægsentreprenører opfordrer til allerede nu at igangsætte forarbejder som under- og overføringer af veje, andre trafikreguleringer, udbygning af eksisterende stationer og omlægning af ledninger forbundet med et projekt som jernbanestrækningen København Ringsted.
Alene udgiften til omlægning af ledninger er budgetteret til næsten 200 mio. kr.
For anlægsbranchen vil det have meget stor betydning, hvis alle muligheder for fremrykning af forberedelsesarbejderne udnyttes.
- I de kommende år skal der gennemføres en række store infrastrukturprojekter, som Femern og Metro Cityringen i København og en række store vej- og jernbaneprojekter. Men de danske virksomheder, der udfører anlægs- og infrastruktur, har brug for opgaver allerede i 2010, hvis de skal kunne fastholde og udbygge de kompetencer, der er nødvendige for at klare sig i konkurrencen med udenlandske virksomheder, slutter Niels Nielsen.