Økonomien på plads for den nye Hvidborginstitution

Aktut pladsproblem løses på Hvidborg via årets første lille greb ned i kommunens pengekasse

Artiklens øverste billede
Hvidborg

Hvidovre Kommune kan ikke finde plads til alle de børn, der i øjeblikket er på venteliste til vuggestue eller børnehave. De nyeste udregninger viser, at der i løbet af foråret vil være behov for næsten 80 pladser mere, end kommunen kan tilbyde. Der mangler altså institutionspladser i Hvidovre og derfor har kommunalbestyrelsen nu godkendt beslutningen om, at oprette nye pladser centralt i Hvidovre på Hvidborg, hvor der snarest muligt laves en ny institution med plads til 40 børn og en lillegruppe for børn med særlige behov samt et flekshus. Personalet i lillegruppen vil i første omgang være personer fra kommunens støttepædagogkorps. På længere sigt skal der ansættes fast personale. Den nye institution på Hvidborg indrettes i eksisterende lokaler, og der er lavet en 10-årig aftale med Hvidborg. De tomme villaer på Neergaards Allé, der tidligere har fungeret som tjenesteboliger, skal nu huse en ny daginstitution i byen. Det forventes, at man allerede fra 1. februar kan byde de første børn velkomne. På kort sigt skal pladsproblemerne løses ved midlertidigt at benytte to af dagplejens legestuer, Kirkebrohuse og Papegøjen som vuggestuer. Brandslukning Vedtagelsen i kommunalbestyrelsen betyder, at der nu ¿trækkes¿ 1,65 mio. kr på kommunens kassebeholdning. - Situationen er jo efterhånden kendt stof, sagde socialudvalgsformand Helle Adelborg, da kommunalbestyrelsen behandlede sagen. - Vi har flere børn end prognoserne forudsagde. Vi har haft budget-forligspartierne samlet inden dette møde i kommunalbestyrelsen, og vi er sindet at finansiere den nye udgift via kommunens kassebeholdning... Pernille Falcon (T) gav udtryk for tilfredshed med beslutningen: - Nu er vi jo ikke en del af forligskredsen - men jeg er da glad for, at vores forslag er kommet igennem her i anden runde... - Vi har jo kendt til problemet i et stykke tid, sagde viceborgmester Niels Ulsing (SF). - Det er blandt andet et ændret til- og fraflytningsmønster, som har betydet denne ¿skævhed¿ i de faktiske tal i forhold til prognoserne.. - Vi er i Dansk Folkeparti kede af, at man tidligere har lukket tre daginstitutioner. Det kan man nu se, at vi ikke skulle have gjort, sagde det nyvalgte kommunalbestyrelsesmedlem Ivan Fogtmann... Han modtog straks efter sit korte indlæg - således som traditionen foreskriver når man første gang taler i kommunalbestyrelsen - småmønter fra de øvrige medlemmer. Steen Ørskov (C) erkendte kapacitetsproblemet: - Det er ærgerligt - men der er vel ikke andet at gøre end at sige ja til at finansiere sagen via kommunens pengekasse... - Naturligvis støtter vi, at der sættes gang i projektet på Hvidborg, sagde Mikkel Dencker (O). - Men vi kan ikke støtte at tillægsbevillingen på 1,65 mio. kr. finansieres af kommunens kassebeholdning. Sidste år nåede vi ¿helt¿ frem til det sene forår, før der var store budgetproblemer. I år skulle vi altså kun 25 dage ind i året, før budgettet viser sig ikke at holde. Det er tidligt at iværksætte den første budgetmæssige brandslukning...

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.