Sidste chance for at ”stemme” sygehuset til Køge…!

Kære læser!
Så nærmer vi os tiden, hvor Regionspolitikerne skal tage stilling til, hvor det nye Hovedsygehus skal placeres. Der er ingen tvivl om, at der foregår en masse snak i kulisserne, og det skal blive spændende at følge de sidste dage inden afgørelsen antagelig træffes den 16. marts.
Køge har længe været en oplagt favorit ud fra de ”nøgne tal”, men specielt borgmesteren i Roskilde har forsøgt at vende og dreje disse tal til egen fordel. Der er indsamlet masser af underskrifter, der var været demonstrationer o.s.v, o.s.v.
Her i Køge vil vi naturligvis ikke stå tilbage for Roskilde, så vi har også startet en underskriftsindsamling her på Lørdags-Avisen. I skrivende stund har vi modtaget mere end 1200 kuponer.
Sidste chance for at få dette tal endnu højere op er på mandag den 1. marts. Du kan bare gå ind på vor netavis, www.lørdagsavisen.dk , - øverst på siden er der mulighed for at sige JA til at sygehuset skal til Køge.
Men nu er vi næppe så mange der er så naive at tro, at det er antallet af underskrifter, der afgør, hvad de enkelte Regionspolitikere vil mene. På den front er jeg overbevist om, at den måde, som Køges borgmester Marie Stærke har valgt som sin strategi er den rigtige. Ganske vist skrev jeg på et tidligere tidspunkt, at nu måtte vi også høre noget fra Køges politikere. Det var simpelthen fordi man i Regionen jo ikke skulle få den opfattelse, at vi helst ikke ville have det.
Men Marie Stærke har arbejdet på de indre linjer, og det skal da nævnes, at hun har fået alle de gode, saglige argumenter forærende, bl.a. med hensyn til prisen for det nye sygehus. Alligevel skal hun have en pæn portion af æren, hvis det lykkes, og Køge bliver valgt. En ting er jo at få argumenter forærende, en anden ting er jo måden man forvalter det på.
Og her tror jeg faktisk på, at hun har gjort det godt…!

Stop det brok!

Jeg hører – på en måde desværre – til den del af befolkningen, der ikke har været på vinterferie i den forløbne uge. Til gengæld var det spændende at være hjemme og høre om regeringsomdannelsen – og ikke mindst den nye regerings målsætning for de kommende år.
Vi skal være blandt de rigeste, arbejdsudbuddet skal være blandt de bedste, vore børn skal være blandt de dygtigste, vi skal være sundere, vi skal være frie og føle os trygge og den offentlige sektor skal være effektiv og mindre bureaukratisk – for bare at nævne noget fra programmet.
Det er da skønt med et næsten helt nyt ”hold” på Christiansborg og pragtfuldt, at man tør melde nogle ordentlige målsætninger ud – ikke noget med bare at være smålig og middelmådig – nej, overliggeren er blevet sat betydeligt i vejret. Og hvad oplever man så med det samme?
Masser af de såkaldte eksperter – ikke mindst fra mediebranchen – fik endelig noget at brokke sig over…!
Så var det en alt, alt for stor mundfuld med så mange nye ministre…var der kun sket udskiftning på 3-4 pladser havde det også været galt! Så er målsætningen sat alt for højt, og vejen dertil er helt forkert…
Havde der nu været ”vævet” frem og tilbage om, at vi vil forsøge at gøre ”det-og-det” uden en egentlig plan, så havde det også været galt. Nu er det til gengæld helt tosset, at der virkelig bliver gået til værks.
Jeg vil ikke påstå, at der ikke er mennesker i det danske samfund, der har det virkelig hårdt. Faktisk har vi vel alle det - på en eller anden måde - hårdt i disse finanskrisetider, men vi har også selv været med til at leve på mere end 1. klasse i de senere år.
Nu må vi selv være med til at betale regningen. Der er ikke meget andet end at klø på selv – det er ikke altid alle de andres skyld – og lad os så tage fat i stedet for alt det evige brok…!
- rigtig go´ weekend!

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.