Grethe Saabye støtter sygehusplanen med Køge som hovedsygehus

Artiklens øverste billede
Gruppeformand for De Konservative i Lejre kommune, Grethe Saabye. (Pressefoto).

HOVEDSYGEHUS : Grethe Saabye, gruppeformand for De Konservative i Lejre Kommunalbestyrelse, støtter sygehusplanen med Køge som hovedsygehus:
- Lejre lommunes borgmester Mette Touborg (SF) udtaler sig sammen med flere andre borgmestre imod den sygehusplan, hvor Køge er hovedsygehus. Den holdning kan jeg ikke støtte, siger Grethe Saabye, der er formand for den konservative gruppe i Lejre Kommunalbestyrelse.
- Min holdning er, at vi skal have mest mulig sundhed for de midler, som Region Sjælland råder over og kan få del i fra Regeringens Kvalitetsfond.
Det beløb, som Region Sjælland kan få fra kvalitetsfonden, vil være uafhængigt af, om man vælger den billigste eller en af de dyrere løsninger. Jo dyrere løsning man vælger, jo flere ekstra midler skal skaffes over de øvrige anlægsmidler, som altså vil blive reduceret, så der vil være færre midler til andet byggeri/anlæg. Det fremgår af materialet til den offentlige høring (side 11, 2. spalte).
- For mig er det vigtigste led i sygehusstrukturen kvaliteten af og tilgængeligheden til akutsygehusene og kvaliteten af behandlingen på nærsygehuse. Med hensyn til placeringen af hovedsygehuset er det ekstra vigtigt, at det er muligt at tiltrække kvalificeret personale fra hovedstadsområdet. Det bliver mere end svært, hvis hovedsygehuset skal ligge i Næstved, påpeger Grethe Saabye.
De fire forslag til sygehusplan koster fra 8,6 mia. kroner til 11,4 mia. kroner og opfylder alle Sundhedsstyrelsens kvalitetskrav.
Den billigste af planerne er den, hvor der er hoved- og akutsygehus i Køge, akutsygehuse i Holbæk, Slagelse og Nykøbing Falster samt nærsygehuse i Roskilde og Næstved. De øvrige muligheder koster enten 1,2 mia. kroner eller 2,8 mia. kroner mere.
Det er svært at se, at regionens borgere samlet set får mere sundhed og behandling for de ekstra 1,2 mia. kroner eller 2,8 mia. kroner, der skal bruges ved de andre planer. Ikke engang set med egoistiske ”Lejre-briller” er der specielle fordele, der kan begrunde en merudgift. I alle modeller er der to akutsygehuse tæt på en del af kommunens borgere, nemlig Holbæk, Roskilde, Køge og Ringsted.
Hvis man ser på transporttiden til et akutsygehus for borgere i Lejre Kommune, varierer denne meget afhængigt af, hvor i kommunen man bor, og af hvilken plan der bliver vedtaget. Da Lejre er placeret imellem fire potentielle akutsygehuse vil enhver forøgelse i transporttid for nogle borgere blive modsvaret af en forbedring for andre borgere. Den største forskel mellem ”værste” og ”bedste” forslag vil ikke være mere end 15 minutter. Den største prisforskel er 2,8 mia. kroner!
- Jeg støtter kravet om at få foretaget beregninger på driftsøkonomien, selvom jeg tvivler på, at det ændrer ved konklusionerne, siger Grethe Saabye.
- Borgmesteren i Lejre kommune burde anbefale den løsning, hvor hovedsygehuset placeres i Køge, yderligere akutsygehuse i Holbæk, Slagelse og Nykøbing Falster samt nærsygehuse i Roskilde og Næstved, slutter Grethe Saabye.
pm

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.