Kommunen giver den en på flyttekassen

Det bliver som at komme fra en øde ø ind til det beboede fastland for de afdelinger, der har boet på spredte adresser

Artiklens øverste billede
Jannie Holst og Christina Knakkergaard er så småt begyndt at sende de første flyttekasser i forvejen for Børne- og Kulturforvaltningens indtog på det nye rådhus om 14 dage.

Foto: Erling J. Pedersen Roskilde Kommunes mange medarbejdere giver den en på flyttekassen i disse dage. Øvelsen går ud på at komme fra de tidligere afdelinger ude i byen og ind på det nybyggede rådhus på Køgevej. Andre skal flytte en kortere vej og omgruppere sig indenfor rådhusets ydre vægge. Rådhuset består nu samlet set af den tidligere amtsgård på Køgevej og tilbygningen på yderligere 750 kvadratmeter klods op af. Afdelingen Myndighedsservice tog tidligere på ugen den korte tur fra den gamle socialforvaltning på Køgevej 90 til det store nye hus med åbne kontorlandskaber.

Endnu nøgent

Åbne og endnu meget tomme kontorlandskaber, hvor de bare og friskmalede vægge fortæller Roskilde Avis' nysgerrige næser, at penslerne kun lige er lagt væk. Håndværkerne var her for nylig. De mange spidse vinkler i den utraditionelle arkitektur er blotlagt. Der er ikke bygget i tråd med trist kassetænkning, og ovenlys strømmer ned fra lofterne. - Det ser nøgent ud lige nu, medgiver direktør-sekretær Christina Knakkergaard og Jannie Holset, administration- og udviklingsmedarbejder. - Men det bliver helt anderles fuld af liv, når alle er flyttet ind, og stedet rigtig er taget i brug omkring 20. marts. Så vil der være travle mennesker over det hele. Kontorerne vil være bygget op og reoler vil danne skillevægge.

Der er tomt, nøgent og ubeboet i store dele af det nye rådhus. Det ændrer sig dag for dag, og snart summer rådhuset af liv.

Spiltid og kommunikation

Christina Knakkergaard og Jannie Holset ser frem til at bidrage til liv på det nye rådhus. Og til at blive en del af den kommunale helhed. - Vi kommer fra Børne- og Kulturforvaltningen i Ringstedgade. For det første er vi en øde ø, for det andet er vi 20 medarbejdere på tre etager. - Vi glæder os til ikke at spille tid på transport, når vi skal til møde med andre afdelinger. - Og vi glæder os til en bedre og mere effektiv kommunikation, når vi kan tale ansigt til ansigt med kollegerne, og alt ikke skal gå gennem e-mails og telefoner.

Læg mærke til de mange spidse vinkler. Det nye rådhus er opført i en utraditionel stil.

Indledende øvelser i gang

Kantine og en kollegial følelse af at høre til i helheden er også højt på listen over fordele for afdelingen, der flytter fra Ringstedgade til det nye rådhus. Børne- og Kulturforvaltningen flytter i dagene 16. - 17. marts som nogle af de sidste. De indledene øvelser er i gang, og det samme gælder de kolleger rundt omkring i det kommunale univers, som samles på Køgevej i løbet af de næste 14 dage. jep@roskildeavis.dk

Afdelingen Myndighedsservice var i denne uge ene om at have taget de nye rammer i brug.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.