Spar på alt – dog ikke noget, der vedrører børn, syge og gamle…!

Kære læser!

Jeg skal sandelig love for, at det var noget der kunne sætte sindene i bevægelse, da jeg i sidste uge skrev, at der ikke var behov for en rådhusudvidelse, men at man i stedet skulle kigge på om ikke der var for mange personer ansat i den offentlige administration.
Ikke én har sagt mig imod, men derimod er der mange, der er kommet med forslag til besparelser. Nogle af dem er ?det rene pjat?, men der er sandelig også mange, som bør videregives til politikerne, ikke bare i Køge, for der er faktisk også kommet en del henvendelser fra både Solrød og Greve.
Nogle af dem skal vi lige bruge lidt tid på at undersøge, dels for rigtighedens skyld, men også fordi mange tilsyneladende ikke tør stå frem med deres fulde navn og adresse.
Flere har jeg talt med i telefonen, og de undskylder sig med, at de simpelthen er bange for repressalier. Enten i direkte form, eller ved at få en dårligere behandling af kommunalt ansatte.
F.eks. har et par personer fra Solrød og Greve gjort meget opmærksom på, at park-, vej- og skraldefolk er de største syndere.
- De kan køre 3 stærke mænd rundt i en bil. De tømmer kun hver anden kommunale skraldesæk, og det er altid den samme mand, som hopper ind og ud af bilen. De andre hygger sig derinde, og er det regnvejr, så holder alle 3 i både 4-5 og 6 timer og kigger ud over vandet eller sidder i bilen og læser.
Så er den dag gået?!
- De stærke mænd burde i stedet bruges som medhjælpere på plejehjem m.v., hvor de ansatte, trods alverdens hjælpemidler, er slidt ned inden de har rundet de 40.
De stærke mænd har bare "kedet sig ihjel", lyder det. Meldingerne fra Køge er anderledes på dette felt.
Her mener mange også, at der kan spares, men det er på de mennesker, der ?sidder? på rådhuset, og så er der kommet et par klare meldinger om, at den gamle Skovbo Kommune, og den tidligere Kommunaldirektør i Køge, er de store syndere i Køge Kommunes dårlige økonomi.
Det skal være usagt, om det er kommunalt ansatte, der kommer med disse påstande – eller der måske er ved at gå politik i denne sag, men det er kraftige beskyldninger.
Én påstår decideret, at økonomien i Skovbo ?flød? totalt – og en anden giver den tidligere Kommunaldirektør i Køge, den væsentligste skyld for at det ser så sort ud.
Det er bl.a. de aftaler, som den tidligere Kommunaldirektør har indgået, både på personalesiden og i forbindelse med den daglige drift, der bærer en stor del af skylden, hedder det sig.
Det kunne være rart, om vi kunne få nogle klare udmeldinger, så ikke nuværende personer i den kommunale administration bliver uretmæssigt ramt af den voksende kritik.

Positive meldinger om sygehusvæsenet

Tendensen blandt vore læsere er også klar med hensyn til, hvor der ikke må spares.
Det er de områder, der vedrører børn, syge og gamle.
Faktisk har vi fået et par henvendelser, der roser det danske sygehusvæsen til skyerne. I disse sparetider er der afskediget på flere af landets sygehuse, men ventetider er blevet bragt væsentligt ned, og vort sygehusvæsen får, på trods af den dårlige økonomi, mange, mange roser.
Indenfor den sidste måned mener to af vore læsere helt klart, at personers liv i deres familier er blevet reddet ved en meget professionel indsats af både Falck og et professionelt sygehusvæsen.
Derfor gør de begge opmærksom på, at det er vigtigt, at der hurtigt og effektivt bliver sparet de rigtige steder, så det ikke i sidste ende også går ud af vort sygehusvæsen.
- rigtig go" weekend!

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.