Spinkelt flertal nedlægger folkeoplysningsudvalg
Oppositionen kritiserer S, SF's og DF's beslutning om at nedlægge folkeoplysningsudvalget uden en forudgående høring.
FOLKEOPLYSNING
: Folkeoplysningsudvalget bliver nedlagt i en forsøgsperiode på fire år - ifølge kulturudvalgsformand Erik Swiatek (S) med det formål at få en mere direkte dialog med kommunens mange foreninger.
Det er resultatet af denne uges byrådsmøde, hvor flertallet bestående af Socialdemokraterne, SF og Dansk Folkeparti stemte nedlæggelsen igennem, selv om Venstre, de konservative og Demokratilisten samstemmende efterlyste en forudgående høring af de mange foreninger og andre aktører, som mister et centralt talerør, når folkeoplysningsudvalget lukkes.
- Det er forkert at træffe beslutningen, uden at vi på forhånd har haft en dialog med foreningerne. Det er en omvendt måde at gøre tingene på, sagde Hans Erik Jensen (V).
Også Anette Simoni (K) og Bendt Lundsbjerg (D) havde markante indvendinger mod processen, og sidstnævnte foreslog at man sendte sagen retur til fornyet behandling i kulturudvalget.
- Som nyvalgt finder jeg sagsbehandlingen underlig. Der, hvor jeg kommer fra, er der altid blevet lyttet til borgernes ønsker, og udvalget repræsenterer altså over 150 foreninger, der drives af frivillige mennesker. De skal have et organ, hvor de kan mødes og have indflydelse på den førte politik, sagde Bendt Lundsbjerg.
Erik Swiatek mener derimod, at man vil kunne opnå en bredere og mere direkte dialog med foreningerne uden folkeoplysningsudvalget som mellemled, og han henviste blandt andet til ret begrænset interesse for valgene til udvalget.
- Men vi vil meget gerne høre brugerne, for det er hele forudsætningen for at opbygge et nyt system, sagde han under byrådets behandling af sagen.