Konference kickstarter Sjællands erhvervsudvikling

Grønne erhverv ser ud til at blive et væsentligt indsatsområde i Sjællands fremtidige erhvervsudvikling.

Artiklens øverste billede
Kristian Ebbensgaard. (Pressefoto).

UDVIKLING : Vækstforum Sjælland holdt tirsdag en stor konference om udfordringer og vækstmuligheder for Region Sjællands erhvervsliv. Konferencen blev afholdt på Ledreborg Slot i Lejre med mere end 200 deltagere.
Der var blandt andet politikere fra kommuner, regioner og staten og repræsentanter fra virksomheder, organisationer og uddannelsesinstitutioner.
Den afgående formand for Vækstforum Sjælland, Kristian Ebbensgaard, opsummerede til slut på konferencen, at de grønne erhverv - herunder det såkaldte cleantech - var blevet nævnt af mange som et væsentligt indsatsområde.
- Flere har peget på, at Region Sjælland allerede har mange kvalificerede aktiviteter på området. Det skyldes blandt andet aktiviteterne på vidensinstitutionerne Risø DTU, Forskningscenter Flakkebjerg og Roskilde Universitet, sagde Kristian Ebbensgaard.
Anders Eldrup, administrerende direktør i DONG Energy og formand for Copenhagen Cleantech Cluster, ser også store vækstmuligheder på blandt andet cleantech-området.
- Der er store vækstmuligheder i at udvikle cleantech, og Region Sjælland har en række styrkepositioner, som udgør et godt udgangspunkt. Nu handler det om at udnytte dem gennem en målrettet og fokuseret indsats, hvor der prioriteres og sættes handling bag visionerne.
Claus Frelle-Petersen, seniorøkonom i Copenhagen Economics, er ikke i tvivl om, at cleantech bør være én af Region Sjællands største prioriteter, og siger:
- Vi har peget på, at Region Sjælland kan få målbare effekter af erhvervspolitikken, hvis indsatsen fokuseres, og der stilles krav om, at konkrete mål skal opfyldes. Cleantech er ét af de satsningsområder, der har et potentiale. Cleantech har en høj værdiskabelse, det fylder allerede meget med knap 8.000 arbejdspladser i regionen, og erhvervet er geografisk spredt i regionen. Det er vigtigt, at Region Sjælland satser på erhverv, som har en høj værdiskabelse og mindsker en regional ubalance i regionen.
At regionen i det hele taget har fokus på klima og grønne tiltag er tydelig i form af Den Regionale Klimastrategi. Regionsrådsformand Steen Bach Nielsen:
- Regionen har mange virksomheder og videncentre med stærke kompetencer inden for klima og energi. Den regionale klimastrategi forpligter regionen og de 17 kommuner i en fælles vision – og et fælles samarbejde – om at udvikle konkrete klimaindsatser. Det skal ske i samarbejde med erhvervslivet, hvor blandt andet Copenhagen Cleantech Cluster bliver en vigtig drivkraft i udviklingen, siger han.
Klimastrategien tager fat i tre perspektiver: Tilpasning, Forebyggelse og Udnyttelse. Implementering af strategien vil ske frem til 2012. Konkret er målet mindst at opnå EU?s målsætning om en reduktion af drivhusgasser på 20 procent i 2020.
mr

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.