Videnskabsteater blotlægger hjernen på Hvidovre Hospital

Skuespil, fakta og forskning smelter sammen 17. marts, hvor publikum tages på en spændende og tankevækkende rundtur i menneskets mest komplicerede organ

Artiklens øverste billede
Videnskabsteater for alle vises onsdag den 17. marts.

Det sker for at fejre Hjerneugen 2010. Forestillingen er åben for hospitalets personale og borgerne i Hvidovre. Videnskabsteateret har siden 2003 fanget publikum med forestillinger, hvor drama og iscenesættelse gør selv den mest nørdede forskning levende og vedkommende for helt almindelige mennesker. - Videnskabsteateret taler både til følelserne og intellektet. Det kan rigtig mange mennesker godt lide, for pludselig giver forskningen mening i forhold til deres eget liv, siger leder af Videnskabsteateret Dorte B ille. Forestillingen 17. marts løfter blandt andet sløret for, hvordan dele af menneskets personlighed kan aflæses i hjernen, og hvad der sker med hjernen, når et menneske bliver dement. - Som teater er det vigtigt at finde tidens egne historier, og dem finder man i høj grad i forskningens verden. Vores samfund er jo dybt afhængig af den viden, som forskerne skaber. Det er meget spændende at oversætte historierne og vise publikum, hvordan forskningen berører os direkte som mennesker, slutter Dorte Bille. Arrangementet finder altså sted den 17. marts kl. 19.00 i Hvidovre Hospitals auditorium 3-4. Billetter er gratis, men tilmelding nødvendig, og man kan bestille billetter på hjemmesiden www.hvidovrehospital.dk/videnskabsteatret. Mange medvirkende Blandt de medvirkende er såvel skuespillere, forskere og læger. Ledende overlæge på Hvidovre Hospitals MR-afdeling hjerneforsker og professor Olaf B. Paulson guider publikum gennem forestillingen. På scenen ses skuespillerne Dan Schlosser, Christine La Cour og Ann Hjort, samt musikeren:Irina- Kalina Goudeva. De medvirkende forskerne er bl.a.: Chef for Rigshospitalets Neurokirurgisk Klinik dr.med. Jannick Brennum, Overlæge i Rigshospitalets Neurofysiologisk Klinik dr.med. Troels Kjær, Chef for Rigshospitalets Psykiatrisk Center dr. med. Anders Fink-Jensen, Overlæge i Hukommelsesklinikken på Rigshospitalet dr.med. Steen Hasselbalch, Professor og overlæge i Neurobiologisk Forskningsenhed på Rigshospitalet dr. med. Gitte Moos Knudsen. Iværksætterne er Britt Schimmermann og Lasse Bergmann, og instruktionen står Dorthe Bille for.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.