Tage og Viggo Petersen Auto fejrer 50 år med Volvo i Køge

- job-funktionen er ganske vist en anden i dag, men Tage Petersen har været med i alle 50 år som Volvo-forhandler.

Artiklens øverste billede
Tage Petersen og en af de biler han ikke har solgt…en Volvo 544 fra 3. måned 1960. (Den er heller ikke til salg). (Foto: Jørgen Chr. Jørgensen).

JUBILÆUM : Han var ikke andet end en ?bitte knægt? på 5 år, da hans far - Viggo Petersen - i 1931 tog de første skridt ind i auto-branchen, men siden har hans liv så også været ?helliget? den branche. Tage Petersen er dermed 2. generation i autofirmaet Viggo Petersen Auto A/S i Køge, som fredag den 29. januar fejrer sine første 50 år som Volvo-forhandler.
Det er altså både det snart 80-årige autofirma og den snart 84-årige (han har fødselsdag 25. januar) Tage Petersen, der med udgangen af denne måned kan fejre 50 års jubilæum med Volvo. Jubilæet bliver i firmaets vanlige stil fejret på behørig vis med både kunder, venner, forretningsforbindelser og ansatte.
Fredag den 29. januar kl. 12-17 er der inviteret til hyggeligt samvær, og den 13. februar fejres det dobbelte jubilæum med en personalefest, for alle ansatte med koner/kærester/mænd.

Fremtiden sikret

Viggo Petersen Auto har igennem de 50 år som Volvo-forhandler selvfølgelig oplevet både op- og nedture. Oliekriser og kartoffelkur for blot at nævne et par eksempler, og senest er den finansielle krise da heller ikke gået sporløst forbi den store virksomhed, med base i Køge og afdelinger i både Ringsted og Næstved.
- Men heldigvis var vi forudseende allerede i eftersommeren 2008, fortæller den Administrerende direktør Jan Qvist Hansen, der tiltrådte 1. januar 2008. Jan Qvist Hansen kom til fra Volvo Danmark og det var en beslutning, som "far Tage" og sønnen Viggo - der er 3. generation i firmaet - i mange år fremover kan "slås" om at have æren for. I hvert fald er de begge lykkelige for beslutningen, for nu kom der én, der så med andre øjne på virksomheden, uden at tilsidesætte de væsentlige værdier, som Viggo Petersen Auto altid har stået som eksponent for. Jan Qvist Hansen var manden, der gennemførte strukturændringerne, men som også havde forståelsen for den særlige "ånd", der altid har hersket, gennem sit mangeårige kendskab til firmaet.
- Viggo Petersen Auto ved vi nu vil være en af de kommende "spillere" på markedet i årene fremover, siger Jan Qvist Hansen, selvom der bliver færre forhandlere med årene. Vi vil altid være opmærksomme på, at der er hr. og fru Hansen vi handler med. Den personlige betjening skal være i fokus. Vi skal være nærværende og folk skal føle "varme", når de kommer hos os. Det har firmaet altid været kendetegnet ved – så hvorfor skulle vi dog ændre ved det? spørger den administrerende direktør, der kører et glimrende ?makkerskab? med Tage Petersen og sønnen Viggo Petersen, der er opkaldt efter firmaets stifter.

Jubilaren med de to, der leder firmaet i dag – adm. direktør Jan Qvist Hansen (til venstre) og sønnen Viggo Petersen.

Holder aldrig op

Når nu en ældre mand på 84 år, som alle dage har haft sin gang i firmaet, stadig bliver ved med at komme – hver dag fra kl. 9.30 til kl. 17.00 – er de øvrige medarbejdere så ikke godt trætte af at have sådan en ?gammel original? gående rundt og kontrollere det hele? – vil mange uvilkårligt tænke, men sådan er det ikke med Tage Petersen.
Han kender sin plads i firmaet, og den er hverken som direktør, sælger eller mekaniker, selvom han faktisk også er udlært som det sidste.
- Næe, alle de store beslutninger må de andre tage sig af. Det er de meget klogere til, men jeg laver alt det de aldrig får gjort, siger den kommende jubilar. Det er mig, der skruer et løst håndtag fast i en af husets døre, jeg bestiller snerydning, fejer lidt hist og her – og i øjeblikket "leger" jeg tømrer nede bag ved, hvor vi skal have lavet to nye døre, så der er rigelig at se til.
På spørgsmålet om han ikke har tænkt sig at holde op på et tidspunkt, er svaret meget klart: Nej, jeg har besluttet, at de må bære mig ud her fra?
Der er dog den lille dør på "klem", at han også har lavet den aftale med de andre, at såfremt han bliver helt umulig, så må de jo bare sende ham hjem, men man kan klart fornemme på stemningen i firmaet, at Tage vil de ikke undvære?

Far og søn med Volvo’ en fra 1960, da firmaet fejrede 25 års jubilæum

Dækker stort område

Viggo Petersen Auto har i dag 45 personer ansat i de tre afdelinger, hovedparten i Køge, og har for Volvo et ansvarsområde, der strækker sig fra Solrød/Greve i nord til hele Midt- og Sydsjælland, samt Lolland og Falster. Firmaet er også forhandler af Renault.
Viggo Petersen startede firmaet som reparationsværksted i 1931 på Strandvejen, hvor man også solgte Nafta benzin. I 1934 blev Viggo Petersen Nimbus forhandler, og fra 1937 kom biler på programmet. Først Adler (hvis nogen kan huske den), så Morris som blev udskiftet med Volvo for 50 år siden. I 1970 blev de nuværende lokaler på Tangmosevej 108 taget i brug.
Siden blev firmaet også Renault-forhandler, og afdelingerne i Ringsted og Næstved er kommet til.
Viggo Petersen Auto er kendt som en god og stabil arbejdsplads, bl.a. kunne en medarbejder forrige år fejre 40 års jubilæum.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.