Ligger din fremtid på Avedøre Gymnasium?

Infoaften onsdag den 27. januar

Artiklens øverste billede
På Avedøre Gymnasium tager lærere såvel som elever godt imod kommende studerende. Det sker på næste onsdag den 27. januar.

Det er spørgsmål, som de unge i 9. og 10. klasserne står overfor lige nu. På Avedøre Gymnasium vil de gerne informere om skolens tilbud til unge der ønsker gymnasiet eller HF. - Vores fornemste opgave er at være et godt tilbud til lokalsamfundets unge, siger rektor Kirsten Jensen, og fortsætter: - Avedøre Gymnasium skal være et godt sted at lære og et godt sted at være. Det er derfor naturligt, at AG er involveret i en række eksterne samarbejdsprojekter med fokus på det lokale. AG deltager i projektet Hvidovre som Science Kommune, og der har været afholdt en meget vellykket klimakonference med eksperter udefra, hvor 7. klasse elever fra Langhøjskolen også deltog. 2. HF¿erne har været i praktik i en projektuge, bl.a. formidlet via samarbejde med Hvidovre Kommune og med Hvidovre Hospital. Som det har været tradition i flere år, får alle mediefag-B elever undervisning hos Next Stop i Filmbyen, og der er indledt et samarbejde med Historiens Hus i Avedørelejren. Der er også etableret samarbejde med Engstrandskolen om et særligt brobygningsforløb for 10 klasse elever, der sigter mod gymnasiet. Et aktuelt indsatsområde på AG er facilitering af undervisningslokalerne. Der er efterhånden nye møbler overalt, og it-faciliteterne opgraderes løbende. Senest er der etableret elektroniske tavler i en del af undervisningslokalerne. En stigende andel af eleverne bruger egne, bærbare computere eller notebooks som værktøj i undervisningen, og lærerkollegiet et godt klædt på til at anvende it pædagogisk. Det gælder både de mange unge lærere, og de ældre lærere som har opsamlet mere end 10 års erfaring på området. AG har også gode faciliteter til og gode tilbud om aktiviteter efter normal skoletid, og for mange elever slutter skoledagen ikke, når sidste lektion er slut. Der er f.eks. mulighed for at deltage i frivillig idræt, for at lave forsøg i frivillig kemi, for at dyrke musikinteresser eller lave film, og der er elevfester og fredagscaféer, som eleverne selv arrangerer. I 2g tager gymnasieeleverne på studietur, og 2 HF¿erne skal også afsted. AG tilbyder muligheder for de særligt stærke elever, som har ressourcer ud over det sædvanlige. AG er for første gang med i projektet Akademiet for Talentfulde Unge i region Hovedstaden, og fire 1g elever er med i projektet. Tre dygtige 2g elever i samfundsfag skal i april med deres lærer til Bruxelles, hvor de sammen med unge fra de øvrige EU-lande skal deltage i simulationsspil om beslutningsprocesser i EU, og endelig er en 3g elev med i kemiolympiaden, hvor hun indtil nu har klaret sig fint. Du kan høre mere om alle mulighederne og aktiviteterne på AG til orienteringsaften onsdag den 27. januar kl. 19.30. Her kan du høre nærmere om de studieretninger, skolen udbyder på gymnasiet, og om tilbuddene om profil HF. I øvrigt kan vi henvise til skolens hjemmeside www.agym.dk.


Rektor Kirsten Jensen byder indenfor til informationsaften for kommende studerende på Avedøre Gymansium.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.