- Når politik er til fælles bedste...

Borgmester Milton Graff Pedersen kommenterer det planlagte byggeri på Dybenskærvej

Artiklens øverste billede
Milton Graff Pedersen.

Under overskriften ¿Når politik er til fælles bedste¿ skriver borgmester Milton Graff Pedersen følgende: - Steen Ørskov (C) er ikke tilfreds med flertalsbeslutningen omkring projektet Almenbolig + på kommunalbestyrelsesmødet i december måned 2009. Omkring mødets forløb har jeg af gode grunde ingen kommentarer. (Milton var sygemeldt, red .) Men jeg kan se, at oppositionen stillede en lang række tekniske spørgsmål, som ingen politikere har en jordisk chance for at besvare på stående fod. Det var spørgsmål om procedure, antal deltagere i temamøde, prisfastsættelse, ansvarspådragelse, materialeudsendelse, klagevejledning og så videre.. Der blev åbenbart leget ¿20 spørgsmål til professoren¿ som juleafslutning! Derfor er der nu udsendt et fyldigt notat fra forvaltningen til kommunalbestyrelsen om de nævnte forhold. Jeg vil for en ordens skyld påpege, at det ikke er gratis for borgerne, når forvaltningen skal bruge mandskabstimer på et sådant arbejde. Jeg fremsender det 5 sider lange notat til Hvidovre Avis til behagelig orientering. At hele sagen lander på kommunalbestyrelsens bord i december, skyldes alene det forhold, at KAB først kunne fremkomme med projektet sent på efteråret 2009. KAB havde først på det tidspunkt fundet en egnet producent af byggeriet. Den politiske sagsbehandling var fra min side tænkt gennemført tidligt på efteråret. Når man læser notatet, vil man se, at prisen for grunden er bedre end ved tilsvarende byggerier. Det er samme salgsforhold som ved salget af Risbjerggårdgrunden. Når man som kommune og sælger sætter stramme formål op for anvendelsen af en grund, så kan man ikke få samme pris i indtægt som ved et ¿løssag¿ uden betingelser. Vi får samme diskussion, når vi skal sælge til f.eks. ældreboliger. Jeg skal lige for en ordens skyld repetere at, almenbolig+ projektet er tænkt som et tilbud for borgere med mellemindkomster til en rimelig pris og af høj kvalitet og det kræver et selvstændigt engagement og initiativ for at kunne bo i området. Der satses ikke på ¿socialt slum¿. Der vil være en forventelig nettoindtægt til kommunekassen på ca. 10 mio. kroner pr. år, når området er udbygget. Som en god konservativ lokalpolitiker engang påpegede: Når økonomien er stram, så kan man spare, låne - eller øge sine indtægter. Det er faktisk det sidste, vi er i gang med, når nu den borgerlige regering fratager os andre indtægtsmuligheder. At så hele byggerodet omkring opførelse af plejehjem og boliger på grunden er væk på samme tid ved udgangen af 2011, kan vel ikke genere beboerne i området...

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.