Gælden stiger hos Roskildes dårlige betalere

3,35 pct. af indbyggerne i Roskilde Kommune er registrerede som dårlige betalere hos RKI. De skylder i snit 52.000 kr. væk, hvilket er en markant stigning set i forhold til januar sidste år

Artiklens øverste billede
Antallet af dårlige betalere stiger. Det samme gør deres gæld.

Der er kommet lidt flere dårlige betalere i Roskilde Kommune i løbet af det seneste år og skyldnernes samlede gæld er i perioden steget markant. Det viser en ny statistik fra RKI registret.
I januar 2009 var 3,07 pct. af indbyggerne i Roskilde Kommune registrerede som dårlige betalere i RKI. I år er andelen vokset til 3,35 pct. Altså en stigning på 0,28 pct.
Men hvad værre er, er den samlede gæld, som de dårlige betalere skylder væk. Sidste år i januar skyldte de dårlige betalere i Roskilde Kommune i gennemsnit 41.305 kr. væk. I år er beløbet vokset markant til 51.757 kr. i snit pr. skyldner.
Tendensen er den samme på landsplan og den samlede gæld hos skyldnerne i RKI er i løbet af 2009 vokset med ikke mindre end 5,1 mia. kr. Dertil kommer, at i alt 336.000 nye sager er registret i løbet af sidste år. Det svarer til en stigning på 11,7 pct. I alt er 208.060 danskere opført i Experians RKI register, svarende til 4,85 pct. af den voksne befolkning.
- Tallene er et bevis på, at krisen har været hård og langvarig, og der tegner sig et mønster af, at det er de samme personer, der havner i RKI registret. Faktisk er mere end halvdelen af de dårlige betalere, der er kommet til, kendt i forvejen, og dem vil vi i særlig grad opfordre til at søge hjælp hos vores forbrugerservice, der sidder klar til at hjælpe, siger senioranalytiker, Søren Overgaard Madsen fra Experian, som driver RKI registret.

Bedre i Lejre

I Lejre Kommune har udviklingen ikke været helt så dårlig som i Roskilde. 3,01 pct. af indbyggerne er i år registrerede hos RKI mod 2,84 pct. sidste år. Men i Lejre går det til gengæld den rigtige vej med gældsbyrden. Sidste år i januar skyldte de registrerede i RKI i gennemsnit 44.992 kr. væk, men det tal er i år faldet svagt til 43.958 kr. pr. person.
På landsplan har hver dårlig betaler i gennemsnit mere end 43.512 kr. i misligholdt gæld på samvittigheden, og gælden fordeler sig på flere end 2,5 sager i gennemsnit per person.
I Roskilde og Lejre kommuner ligger sagsgennemsnittet pr. person i registret lidt under landsgennemsnittet på henholdsvis 2,33 og 2,39 sager.

Sjælland værst

Region Sjælland er den region med den højeste andel dårlige betalere, og hver registreret sjællænder skylder i gennemsnit 45.995 kr.
Er manu 24 år og bor i Lolland kommune, har man allerstørst risiko for at havne i RKI registret. Lidt firkantet sagt er det konklusionen på opgørelsen, hvis man ser på skyldnernes alder og bopæl. Opgørelsen viser nemlig, at unge mellem 21 og 30 år optræder hyppigere i registret end øvrige aldersgrupper, og at de 24-årige er særligt udsatte, da 8,4 pct. af alle med denne alder er registreret.
Ser man på den geografiske fordeling blandt skyldnerne, skiller Region Sjælland sig ud som den region med flest dårlige betalere. Her er 5,85 pct. af de bosiddende opført i RKI. Af de ti kommuner med den højeste andel af registrerede i RKI ligger ni af dem øst for Storebælt, og Lolland Kommune er hårdest ramt med 9,27 pct. af alle voksne registrerede, hver med mere end tre sager i registret i gennemsnit.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.