Stabilitet på det danske boligmarked

Huspriserne har det seneste kvartal stabiliseret sig, og i Hovedstadsområdet er priserne endda begyndt at stige. Samtidig er liggetiden for boliger til salg faldet markant i hele landet. Det viser helt nye tal fra boligsidens kvartalsstatistik

Artiklens øverste billede
Boligmarkedet har stabiliseret sig, og husene bliver igen solgt hurtigere. (Foto: Colourbox)

bolig Danske boligkøbere skal til at vænne sig til, at boligpriserne stabiliseres eller stiger. Priserne på villaer og ejerlejligheder falder nemlig ikke i samme grad, som de tidligere har gjort. Inden for de seneste tre måneder er udbudspriserne blevet mere stabile og er kun faldet med omkring to procent. I København er den gennemsnitlige udbudspris på enfamiliehuse endda steget med to procent i forhold til sidste kvartal. Det viser helt nye tal fra boligsidens kvartalsstatistik. -De små prisstigninger i Hovedstaden vidner om fremgang og en begyndende stabilitet på det danske boligmarked. Det er specielt interessant, fordi boligmarkedets udvikling ofte tager afsæt i Hovedstaden, siger kommunikationschef hos Boligsiden A/S Birgit Daetz. En anden faktor, der bekræfter den nye tendens i boligmarkedet, er en markant faldende liggetid på de udbudte boliger. Liggetiden for både villaer og ejerlejligheder er faldet med omkring 17 procent i hele landet. Det vil sige, at en bolig nu i gennemsnit har en liggetid på otte til ni måneder. Trods det generelle fald i hele landet er der også her store regionale forskelle. I Hovedstadsområdet er liggetiden faldet med 34 procent, hvor den for eksempel kun er faldet med ni procent i Syd- og Vestsjælland. -Vi kan både konstatere, at der er sket et fald i liggetiden for boliger til salg over hele landet. Med stabile priser og en faldende liggetid er der mange indikationer på, at markedet for alvor er begyndt at stabilisere sig i forhold til for et år siden, uddyber Birgit Daetz.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.