Fornuften vil sejre!

Møde mellem kommunen og landsbylauget på torsdag, og mulighed for at samvirke med Produktionsskolen

Artiklens øverste billede
Den gamle landsbyskole fra 1700-tallet trænger til vedligeholdelse hist og her, og måske kan Produktionsskolens elever hjælpe?

Som omtalt i sidste uges avis, havde kommunen pludselig præsenteret en grundskyldsopkrævning for den gamle bevaringsværdige ejendom i Strædet i Avedøre landsby, skønt ejendommen - af samme kommune - var afhændet for 1 krone i 80¿erne, med den aftale at der ikke skulle betales grundskyld mod at lauget vedligeholdt bygningen og ikke fik tilskud af nogen art. - Vi var chokeret, sagde Hans Gärtner, oldermand i Avedøre Landsbylaug, da man pludselig blev præsenteret for en grundskyldsopkrævning fra Hvidovre Kommune. - Vi har ikke 16-17.000 kr. i kassen til at betale årlig grundskyld, hvilket betyder, at kommunen i givet fald selv må overtage Avedøre gamle skole, og vedligeholde bygningen. På sigt vil det nok betyde en millionudgift for kommunen. Møde på torsdag Nu lader det imidlertid til at der er en mere fornuftig løsning i sigte. Opkrævningen af grundskyld er blevet stillet i bero, og landsbylaugets bestyrelse er indkaldt til møde på kommunaldirektørens kontor på torsdag den 14. januar. - Vi har ikke fået noget at vide om, hvad kommunen vil sige til os, - kun at sagens nærmere indhold kan drøftes på mødet, fortæller Hans Gärtner. - Vi har dog endnu ikke fået den lovede kopi af den oprindelige salgsaftale med kommunen. Det er ingen hemmelighed,. at Avedøre Landsbylaug, i perioder, har haft svært ved at holde bygningen i bedste stand, dels på grund af økonomien og dels fordi der bliver færre aktive medlemmer i lauget. I årenes løb er der brugt flere tusinde mandetimer og mere end 200.000 kroner til bl.a. nyt tag og til almindelig vedligeholdelse. En rigtig god idè Midt i gebrækkelighederne omkring kommunens pludselige grundskyldsopkrævning er der dog også sket noget uhyre positivt, - nemlig en kontakt mellem lauget og Produktionsskolen, der også har til huse i Avedøre landsby. - Vi har haft et godt møde, og oplyst at vi gerne vil indgå i et samarbejde med lauget og måske bruge skolens lokaler i nogle dagtimer, samtidig med at vi kan stå for noget vedligeholdelse af bygningen i forbindelse med udvidelsen af vore service- håndværkertilbud til de unge, siger Produktionsskolens leder Martin Taarup. - En sådan renoveringsopgave vil være udmærket for vore unge, og vi vil meget gerne hjælpe og indgå et samarbejde. En god løsning er tilsyneladende på vej!

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.