Garteha, ”grøn” entreprenør og kloakspecialist

Firma med store kompetencer inden for anlæg og vedligehold af grønne områder, belægninger, kloakker samt ”multibaner”

Artiklens øverste billede
Claus Hansen, som ejer Garteha sammen med sin kompagnon Lars Teigen, ses her ved en de tre saltspredere, som firmaet har

ENTREPRENØR : Gartehas medarbejdere og biler ses ofte på opgaver i det sydsjællandske. Firmaet har base i Køge-området, og løser derfor mange opgaver inden for kloakering, anlæg og belægningsarbejder i nærområdet.
Men udfører i øvrigt opgaver i hele landet, da man bl.a. har specialiseret sig i kunststofanlæg, f.eks. til sportsanlæg, som multibaner i parker, kunststofbaner til fodbold og idrætsanlæg. legepladser etc. Kundeporteføljen består af private og offentlige virksomheder, ejendomsselskaber og boligforeninger, samt private.
- Udover de mange etablerings- og renoveringsopgaver er der mange virksomheder og ejendomsselskaber der bruger os til den løbende renholdelse og pleje af arealerne omkring ejendommene, fortæller den ene af firmaets indehavere Claus Hansen, som ejer firmaet sammen med aut. kloakmester Lars Teigen.
- Vi har ganske enkelt faste aftaler som gør, at vi kommer forbi og tager os af det nødvendige det antal gange om dagen, ugen eller måneden der sikrer, at ejendom og arealer altid fremstår rengjorte og velvedligeholdte, forklarer han.

Kloakering

- En af vores basale kompetencer er kloakeringsarbejder, fortsætter Claus Hansen.
- Kloakeringsopgaverne udføres f.eks. i forbindelse med byggemodningsopgaver ved nybyggerier, ved udvidelse af kloak- og afløbsinstallationer i forbindelse med om- og tilbygninger, eller når der på en eller anden måde er problemer med de eksisterende kloakinstallationer.
- Når kloaksystemerne giver "ubehagelige" problemer råder vi over professionelt udstyr til fejlsøgning.
- Det drejer sig bl.a. om foto- og optageudstyr til at dirigere rundt i kloaknettet, for derved at få mulighed for præcist at lokalisere problemet og problemets art, forklarer han.
– Det gør det hurtigt og nemt for os at få overblik over problemets karakter, ligesom vi kan dokumentere det i form af video-optagelser. - Og det gør os naturligvis først og fremmest i stand til at løse problemet effektivt, smiler han. En anden fordel ved at bruge vores service er dokumentationsopgaven, fortsætter han.
–Vi ved hvilken dokumentation myndighederne kræver, når der foretages indgreb i kloaknettet, og den opgave tager vi os af som en naturlig del af opgaven, påpeger han.

Gartehas medarbejdere og maskiner er her i fuld gang med anlæggelsen af endnu en kunststofbane

Omfangsdræn og pumpebrønd

Vi bor i et lavtliggende område med husejere, som gr. fugtighed i undergrunden ofte slås med de problemer i kældre osv., som et fugtigt miljø medfører.
- Vi udfører mange afhjælpningsopgaver med henblik på at undgå indtrængende vands ødelæggende virkning på ejendom og indemiljø, fortsætter han. Ofte i form af at få lagt et omfangsdræn rundt om ejendommen, ligesom den foranstaltning med god og effektiv virkning kan suppleres med en behandling af ydermuren under jordniveau. En løsningsmodel, som mange ejendomsbesiddere er blevet meget glade for, idet det samtidig gør kælderarealerne langt mere anvendelige, påpeger han.
- Ofte bør indsatsen mod indtrængende vand og fugtige kældre suppleres med etablering af pumpebrønd i bestræbelserne på at holde vandet ude.
- Men også her skal man være forsigtig, og være opmærksom på, at etablering af en pumpebrønd kræver autorisation som kloakmester, ligesom det kræver tilladelse fra kommunen, understreger han.

Garteha har mange faste vedligeholdelses- og plejeopgaver. Her er en en medarbejder i gang med arealpleje ved Superbest Wika's supermarked i Køge

SportZone

Et nyt område, som Garteha har udviklet store kompetencer inden for, er etablering af idræts-, fritids- og legepladsanlæg m.v. baseret på kunststof.
- Det entreprenørmæssige grundarbejde udfører vi i Garteha, mens selve kunststofbelægningen udføres af firmaet SportZone, som vi er medejer af, forklarer han. Udover fodboldbaner, og de i tætte byområder meget benyttede multibaner, anlægger vi f.eks. også kunst-isbaner, så der kan løbes på skøjter hele året rundt, uden et stort, tilhørende CO2-belastende energiforbrug, understreger han. Vedr. SportZone kan man naturligvis rette henvendelse til os, men man kan altså også kontakte firmaet direkte på telefon 4236 0680, kontaktperson Per Rosløv

En kloakeringsopgave udført af Garteha - klar til at bygge videre på.

Vinterrydning

- Netop nu er firmaet i døgndrift i gang med at udføre snerydning og saltning for den lange række firmaer, ejendomsselskaber, boligforeninger mv. som har tegnet fast vintervedligeholdelsesaftale, fortæller Claus Hansen afslutningsvis.
Hvis man ikke nåede at få lavet en aftale før sæsonen, og gerne vil sikre sig at man overholder sin rydningspligt i henhold til politivedtægten, har firmaet udstyr og kompetencer. Garteha kan kontaktes telefonisk herom på 2210 3505.
Du kan se mere om firmaet på www.garteha.dk .

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.