2009 blev året med de mange spændende udfordringer…!

Kære læser!
I skrivende stund er vi ganske vist ikke nået til juleaften endnu, men på grund af de mange helligdage omkring julen, styrter vi rundt her tirsdag eftermiddag, for at producere årets sidste avis, der datomæssigt bliver kaldt 26. december – 2. juledag.
Vore mange friske bude omdeler trofast avisen i løbet af julen – men lad mig igen komme med en bøn til vore læsere: Sørg for at få ryddet sne…!
Det er de enkelte husejeres ansvar, at det er muligt at komme frem til postkassen, og vi ved af erfaring, at det desværre er alt, alt for mange, som ikke får ryddet sne i tide.
Selvfølgelig skal vi glæde os over, at prognoserne – i hvert fald her tirsdag eftermiddag – taler for en hvid jul, men det er ikke særlig morsomt, at omdele aviser igennem snedriver eller isglatte indkørsler!

Erhvervslivet håber fortsat på en dialog

Nu har Køge Kommune desværre gjort det igen – kvajet sig! Jeg er ked at af skulle nævne det her i den fredfyldte jul, men det kan ikke være rigtigt, at Køge Kommune endnu engang viser, at man ikke ønsker en dialog med erhvervslivet i kommunen.
Sagen drejer sig om de tunge lastbiler i byens gader. I oktober måned 2008 beslutter Teknik- og Miljøudvalget, at man vil have den gennemkørende trafik væk fra gaderne i centrum.
Det er forståeligt for de fleste – men det er ikke forståeligt, at det bare lige pludselig bliver indført, uden at man har taget den dialog med de implicerede, som der klart og tydeligt står i referatet fra oktober-mødet (2008) i Teknik- og Miljøudvalget.
Da der derfor blev indkaldt til møde i rådhusets kantine mandag den 21. december – i noget nær den travleste tid for de forretningsdrivende – var det i troen på, at der ville komme en dialog omkring problematikken med de tunge lastbiler. Men nej! – Det var et informationsmøde, og hvis der var noget relevant kunne det bæres videre til politikerne.
Ikke en fra det nuværende Teknik- og Miljøudvalg var der for at forsvare den mærkværdige beslutning. Heldigvis var der et par stykker fra det kommende udvalg, så erhvervslivet, der i et pænt antal udvandrede fra mødet, håber stadig at der er basis for en dialog.

Et kig på det forgangne år

2009 har for mange mennesker budt på krise efter krise. Konkurserne er steget, der er flere som er blevet ramt af arbejdsløshed – men 2009 har også budt på en masse glæder. Dem fortæller vi i øvrigt en masse om i næste uges kavalkade over årets begivenheder.
Faktisk er der en hel del, der tyder på, at krisen er vendt. Ejendomsmarkedet, som er ”rettesnor” for en stor del af den økonomiske udvikling er vendt. Priserne er ikke længere på vej ned – tværtimod – og meget tyder også på, at nedgangen i det almindelige forbrug er stoppet.
Julehandelen har været en både god og dårlig oplevelse. Nogle butikker har mærket fremgang, andre har haft det sværere – men så kan vi alle glæde os til det nye år. De fleste virksomheder har tilpasset sig markedet, renten er stadig rekord-lav – og i det nye år får vi skattelettelser, der virkelig ”banker” igennem.
Det er ikke en ”sang fra de varme lande” – vent bare at se! Og når du så har konstateret, hvor mange penge du har fået mere mellem hænderne, så er du også mellem dem, der byder det nye år rigtig hjertelig velkommen…
- rigtig godt nytår!

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.