Ny dansk-tysk turismedestination analyseres

Artiklens øverste billede
En række analyser skal udpege potentialer og muligheder for den nye dansk-tyske turismedestination, som bindes sammen af den kommende faste forbindelse over Femernbælt. (Pressefoto).

En række udbudte markedsundersøgelser skal nu kortlægge turismepotentialet i Femernbæltregionen.
Østdansk Turisme samarbejder med sin tyske søsterorganisation om etableringen af en ny grænseoverskridende turismedestination, som bindes sammen af den kommende faste forbindelse over Femernbælt.
Turismevirksomheder i Region Sjælland skal fremover se sig selv som en del af en international turismedestination. Også turisterne skal vænnes til at se forbi grænserne og fokusere på regionen frem for nationaliteten.
Sådan lyder målet for et udviklingssamarbejde mellem den regionale turismeorganisation Østdansk Turisme og den tyske søsterorganisation Ostsee-Holstein-Tourismus.
Til at skabe grundlag for de kommende års strategier og aktiviteter vil de to organisationer i fællesskab igangsætte en række analyser. Udarbejdelsen af disse analyser er udbudt bl.a. på Østdansk Turismes hjemmeside, med svarfrist i januar.
Tre analyser vil blive gennemført: en analyse med fokus på områdets nuværende turismeprofil og fremtidige potentiale, en analyse af omfanget og potentialet af endagsrejsende til destinationen samt en analyse af de kommende års overordnede trends inden for turisme og turistadfærd.
- Vi forventer at få de endelige resultater af de tre analyser i maj 2010, og med dem vil vi have et solidt grundlag til at udarbejde strategier for efterfølgende tiltag, fortæller projektleder Jesper Pørksen, Østdansk Turisme.
Målet er at markere Femernbæltregionen som rejsemål over for ikke bare tyske, danske og svenske turister – men også i global sammenhæng. Og der er grund til at tro på potentialet
- Etableringen af Øresundsbroen betød en markant stigning i antallet af svenske turister i Region Sjælland, fortæller innovationschef Karin Melbye Holm, Østdansk Turisme.
- Der er ingen tvivl om, at en fast forbindelse til Tyskland kan gøre en lige så markant positiv forskel i forhold til at tiltrække turister fra bl.a. Tyskland til Region Sjælland. Men det kræver en aktiv indsats - og de kommende analyser skal netop hjælpe os med at iværksætte de rette aktiviteter, siger Karin Melbye Holm.
I EU-sammenhæng har den nye turismedestination fået navnet Destination Fehmarnbelt. Den udgøres på den danske side af Region Sjælland, mens den tyske del består af Kreis Plön, Kreis Ostholstein og Hansestadt Lübeck.
Projektet støttes af EU-Interreg IVA under sloganet "Grænseløst samarbejde –Fehmarnbeltregion – Grenzenlose Zusammenarbeit". Det samlede budget er på 24 mio. kroner.
Yderligere oplysninger om de tre udbud findes på adressen:
www.visiteastdenmark.com/go/partner .
pm

En fast forbindelse til Tyskland kan gøre en markant positiv forskel i forhold til at tiltrække tyske turister til Region Sjælland, fortæller innovationschef Karin Melbye Holm, Østdansk Turisme. (Pressefoto).

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.