Stor interesse for at byudvikle Køge

Artiklens øverste billede
Den 9. december var der ansøgningsfrist for at blive prækvalificeret til at deltage i konkurrencen om at udvikle et nyt byområde i Køge mellem den eksisterende bymidte og Køge Bugt. (Pressefoto).

54 hold har søgt om at blive prækvalificeret til at deltage i konkurrencen om Køge Kyst, der afvikles i den første halvdel af 2010.
Ansøgerne repræsenterer en stor international spændvidde med deltagere fra både Danmark og udlandet. Det høje deltagerantal glæder projektchefen for Køge Kyst.

Den 9. december var der ansøgningsfrist for at blive prækvalificeret til at deltage i konkurrencen om at udvikle et nyt byområde i Køge mellem den eksisterende bymidte og Køge Bugt.

Positivt med så mange ansøgere

- Vi er positivt overraskede over at have modtaget 54 ansøgninger med deltagere fra både Danmark, Europa, USA, Australien og New Zealand. Det styrker opfattelsen af, at Køge og Køge Kyst repræsenterer noget af det mest spændende byudvikling i Danmark. Projektet vil styrke Køges centrale placering som kraftcenter i Østsjælland med et alsidigt erhvervs- og handelsliv. Derudover har Køge en unik beliggenhed som en af de byer i hovedstads- og Øresundsregionen, der er mest centralt placeret i forhold til transportkorridoren mod nord og syd, den nye Femernforbindelse og den nye jernbanelinje til København. Endelig har den nye bydel, der skal udvikles, en fantastisk beliggenhed i Køge. Tæt ved stationen - mellem den eksisterende bymidte og Køge Bugt, siger Kent Jönsson, projektchef for Køge Kyst.
- Vores udviklingsprojekt er komplekst og kræver, at de deltagende hold har en bred sammensætning med mange forskellige faglige kvalifikationer. Vi er derfor glade for at konstatere, at hovedparten af de ansøgende hold har en tværfaglighed, der muliggør, at vi kan opfylde vores vision om at udvikle en bæredygtig ny bydel – både miljømæssigt, socialt, sundhedsmæssigt, kulturelt og økonomisk.

Udpegning af konkurrencedeltagere

De næste uger skal Køge Kyst gennemgå alle ansøgningerne – og i slutningen af januar offentliggøres de hold, der bliver prækvalificeret til at deltage i første fase af parallelkonkurrencen.
- Vi forventer at prækvalificere 5-7 hold, der indtil midten af marts skal udarbejde en beskrivelse af, hvordan de vil arbejde med en udviklingsplan for den nye bydel i Køge, ligesom de skal angive deres forslag til hovedgreb. På baggrund af beskrivelserne forventer vi at udvælge tre hold til at deltage i den næste fase af konkurrencen. Selve konkurrencen afsluttes i slutningen af juli, hvor holdene afleverer deres forslag til en udviklingsplan, siger Kent Jönsson.
Konkurrencedeltagerne skal undervejs i forløbet indgå i tæt dialog dels med Køge Kyst og dels med borgere, interessenter og eksperter.
Dialogen indledes på et programseminar i begyndelsen af februar for de fem-syv hold, der bliver prækvalificeret.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.