Nabohjælp er det bedste værn mod juleindbrud

Artiklens øverste billede
(Colourbox).

Traditionelt er den kommende juletid også højtid for indbrudstyve. Og lige så traditionelt har det op til juleferien bugnet med gode råd fra forsikringsselskaber og alarmvirksomheder til, hvordan man bedst kan undgå indbrud, hvis man er rejst væk i juleferien.
Det bedste råd er dog ganske gratis. Det handler nemlig blot om at bede naboen om hjælp.
- Hvis man kan bede naboen om at hjælpe med at holde øje med boligen i juleferien, så er man kommet et langt stykke i forhold til at undgå indbrud. Man kan for eksempel få naboen til at parkere i ens indkørsel, tømme postkassen og jævnligt tænde lyset i ens bolig, siger Carsten Rasmussen, der er direktør i alarmvirksomheden Lockon, der har specialiseret i en særlig alarmløsning, der binder danskerne sammen med digital nabohjælp.

Digital nabohjælp

Lockon har gjort nabohjælpen digital, idet udvalgte naboer, venner og familie kan få en e-mail, sms og telefonopkald, hvis alarmen går, og man ikke selv reagerer. En alarm sendes videre i kæden af netværket indtil én har reageret - ved for eksempel at kontakte politiet.
- Vi finder tanken om nabohjælp meget anvendelig og sympatisk til sikring af danskernes hjem. Man får jo i forvejen ofte venner, familie og naboer til at hjælpe med at passe på ens hus eller lejlighed, når man ikke er hjemme. Men den slags hjælp har manglet en alarm som ekstra værktøj, der i højere grad sikrer dine værdier, når du er væk, siger Carsten Rasmussen.
Både Forsikringsbranchen og Det Kriminalpræventive Råd anbefaler nabohjælp, ligesom en international undersøgelse har understøttet anbefalingerne og vurderet, at risikoen for indbrud nedsættes med 20 procent, hvis man er en del af en organiseret nabohjælp. Med en digital udgave er beskyttelsen endnu højere.
- En alarm giver en ekstra tryghed, men den bliver meget mere værd, hvis naboen også med til at holde øje, tilføjer Carsten Rasmussen.
Det er især i aften og i morgen, 1. juledag, at danskerne er udsat for indbrud.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.