Fin fransk stationcar
Renault Megane Sport Tourer overrasker især på motorfronten, hvor 10 hestekræfter og en sekstrins gearkasse spiller en helt afgørende rolle, og er med til at skabe en super stationcar
UGENS BILTEST
: Det nyeste skud på Renault Megane-stammen er Renault Megane Sport Tourer.
En stationcar, hvor plusserne langt overstiger minusserne, og bestemt en af de bedre stationcar i prisklassen, hvis man værdsætter god sikkerhed og gode køregenskaber - og det gør de fleste vel.
10 vigtige hestekræfter
Den Renault Megane Sport Tourer undertegnet har haft fornøjelsen af at teste på de danske veje, var udstyret med en 1,6 liters benzinmotor, som yder 110 gode hestekræfter.
Det er 'kun' 10 hestekræfter mere end den kritiseret 1,6 liters motor, som lægger i Megane hatcback, men det er 10 hestekræfter, der gør en kæmpe forskel. For hatchbacken er retteligt blevet kritiseret for at støje, specielt ved motorvejskørsel, men det har Renault fået rettet op på, ved at udstyre stationcaren med 110 hestekræfter, samt en sekstrins gearkasse.
Det har nemlig resulteret i en langt mere støjsvag bil, som både ved høje og lave hastigheder spinder mere som en kat end brøler som en ko. Den mere potente motor har dog også betydet, at bilens pedaler er meget følsomme.
Især kræver speeder og kobling en del tilvænning, og i starten vil det nok give en del kænguru-kørsel, men det er et mindre problem, og motoren i Megane Sport Tourer er langt at foretrække.
Plusser og minusser
Renault Megane Sport Tourer fås i tre forskellige udstyrsniveauer kaldet authentique, expression og dynamiique. Valget af motor er dog afgørende for, hvilke udstyrsniveau, du kan få bilen i.
Jeg prøvekørte den 'skrabede' model, hvilket vil sige en authentique, men selv basismodellen er fint udrustet, med aircondition og et sikkerhedsudstyr helt i top.
Indvendigt er bilen egentlig som køregenskaberne. Der er både plusser og minusser, men med klart overvægt af de første.
Komforten for de to i front er fin, mens det måske halter lidt mere, hvis en voksen skal sidde på bagsæddet, men det kan godt lade sig gøre, og pladsmanglen er på ingen måde alarmerende.
Bagagerummet er med sine 524 liter, stort og rummeligt, dog uden at skille sig ud fra gennemsnittet i stationcar-klassen, men overordnet er Renault Megane Sport Tourer en rummelig familiebil, som sagtens kan transportere børnefamilien på ferie syd på.
Minusserne skal findes i forhold til radioen og klimaanlægget. Ikke fordi disse to ting ikke fungerer, men betjeningen er ikke så brugervenlig, som den kunne være.
Knapperne er små og sidder tæt sammen, og oven i det er de placeret meget lavt, hvilket vanskeliggøre betjeningen yderligere. Mens denne del af interiøret ikke fungerer optimalt, så forholder det sig anderledes med instrumenterne.
Især speedometeret, som viser tallene digitalt, er både flot og brugbart, da visningen altid fremstår klart og tydeligt. Så generalt er Renault Megane Sport Tourer en rigtig fin fransk stationcar, hvor plusserne klart udkonkurrerer minusserne - og nå ja, en sidste finesse.
Bilen startes ved at skubbe et nøglekort ind i en slids, hvorefter man trykker på startknappen - gejl eller lir? - det er selvfølgelig et spørgsmål om smag og behag, men jeg synes, det fungerer. Bilen kan ses og prøvekøres hos Renault i Køge.
Renault Megane Sport Tourer i tal
Pris: fra 222.900 kroner.
Versioner: 1,4 liter turbo benzinmotor med 130 hestekræfter, 1,6 liter benzinmotor med 110 hestekræfter, 1,5 liter turbodiesel med 90 hestekræfter og 1,9 liter turbodiesel med 131 hestekræfter.
Brændstofforbrug: 1,4T/ 1,6/ 1,5dCI/ 1,9dCI - 15,2/ 14,5/ 22,7/ 19,6 km/l Præstationer: 1,4T/ 1,6/ 1,5dCI/ 1,9dCI: 0-100 km/t - 9,9/ 10,9/ 12,5/ 9,5 sekunder.
Topfart:1,4T/ 1,6/ 1,5dCI/ 1,9dCI: 200/ 190/ 190/ 205 km/t.