Uenighed om kommunens overtagelse

Kommunalbestyrelsens godkendelse af udgifter til en advokat, afslørede dyb politisk uenighed

Artiklens øverste billede
HBC-Hallen: - Det handler ikke om træværket og taget - men om at redde en idrætsklub...

: I sidste uges avis kunne man læse om Hvidovre Kommunes overtagelse af HBC-Hallen og om de forskellige aftaler mellem kommunen og Hvidovre Badminton Club. Aftalerne består i en rammeaftale, en købsaftale og en låneaftale. Aftalerne er udarbejdet og forhandlet på plads med bistand fra advokatfirmaet Poul Schmith. Advokatens salærafregning samt et overslag på honoraret for det forventede fremtidige arbejde beløber sig til rundt regnet 155.000 kr. plus moms. Beløbet dækker blandt andet rådgivningsmæssig bistand, dokumentudarbejdelse og forhandlinger. Da kommunalbestyrelsen på sit sidste møde i år - det var i ørvigt også det sidste møde med den nuværende medlemssammensætning - skulle godkende bevillingen til advokatudgifterne, gav det anledning til debat i salen. Steen Ørskov (C) indledte med at pointere, at han ikke nødvendigvis var enig i, at det var en god idé med den kommunale overtagelse: - Jeg oplever sagsbehandlingen som en aftale mellem SF og Socialdemokraterne - en aftale, som de skulle have ¿kørt¿ igennem lige inden kommunalvalget. Jeg oplever også de økonomiske tal som et skønmaleri. Jeg tror det bliver meget dyrt for kommunen. HBC har fået kommunal hjælp så mange gange - men er hver gang snublet alligevel på grund af en dårlig ledelse... Venstres Karl-Erik Høholt var stort set enig med Ørskov: - Venstre stemmer imod. Denne advokatudgift er blot den første sten i en uendelig række af sten, som i fremtiden vil vælte ned over kommunen. Venstre mener ikke, at kommunens overtagelse af HBC-Hallen er den rigtige løsning... Mikkel Dencker (DF) mente, at det var en nødvendig beslutning: - Men det betyder ikke, at der er ikke en sjov beslutning, sagde han... Efterfølgende udspandt der sig nogen debat om taget på HBC-Hallen. Om træværkets tilstand og om den bygningsmæssige kvalitet. - Det er den helt rigtige beslutning, vi her har truffet, konkluderede SF"s Niels Ulsing: - HBC har profileret Hvidovre Kommune på flotteste vis i mange mange år. Og det her handler om at redde en sportsklub og ikke om lokalernes tilstand... Kim Østerberg (T) og Finn Gerdes (A) erklærede sig et hundrede procent enig med Ulsing i konklusionen. Advokatudgifterne blev herefter godkendt af grupperne A, O, F, samt af H og T. Imod stemte V og C. Det blev præciseret, at beløbet skal tages af kassebeholdningen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.