"Vi sørgede da for at have kaffe på kanden"

Præsidenten af Nauru, Marcus Stephen, tog fri fra klimatopmødet og kiggede på fiskestænger i Hvidovre Sport

Artiklens øverste billede
Allan Riboe fra Hvidovre Sport fik fornemt besøg under klimatopmødet - på besøg kom præsident Marcus Stephen fra Republic of Nauru.

Marcus Stephen, præsident i Republic of Nauru, havde besluttet sig for at kigge nærmere på det store udvalg af fiskeudstyr i Allans forretning. Præsidenten er nemlig selv ivrig fisker og hiver store krabater som sværdfisk og tun op af Stillehavet omkring det lille øsamfund Nauru, der med sine 20 km2 ligger lige syd for ækvator og er verdens tredje mindste land. - Han fortalte, at han var helt vild med at fiske. De har jo ikke ferskvand, så det er havfiskeri og nogle store drønnerter, der hives i land, fortæller Allan Riboe, der ¿sørgede for at have kaffe på kanden¿, da han hørte, at præsidenten ville kigge forbi. Marcus Stephen fandt frem til Hvidovre Sport ved at forhøre sig i Bella Center. Og uanset, hvem han spurgte, var svaret det samme: Tag til Hvidovre. Dermed kom præsidenten og hans følge forbi Allan Riboe, der i øvrigt selv er præsident for Scandinavian Tuna Club og dermed sagtens kunne snakke med om havfiskeri. - Det var ikke så dumt. Han købte da for 3.000 kr. Og de var nogle hyggelige folk. Præsidenten talte rigtig godt engelsk, fortæller Allan Riboe. Men helt overraskende er det dog ikke, for på Nauru er de officielle sprog engelsk og naurisk. Øen, der tidligere var kendt som ¿Pleasant Island¿, løsrev sig i 1968, blev republik og er i dag en del af Commonwealth. Allan Riboe er én af Danmarks mest berejste og erfarne lystfiskere, så han har kunnet give et fif eller to videre til præsidenten. Det kvitterede én af sikkerhedsfolkene for, da han kom med denne kommentar til Allan Riboe: - Thank you. You saved the day. They are angry all the time during COP15. Now the president is smiling... Præsidentens engagement under COP15 er i øvrigt meget naturligt: Nauru er direkte berørt af den globale opvarmning. Øen kan risikere at synke, hvis havniveauet stiger yderligere. Tiden fra 70¿erne, hvor Nauru var verdens næstrigeste land (beregnet på indtægt pr. person), er derfor afløst af langt vigtigere emner netop nu.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.