Campusplaner rykker stort skridt nærmere

Fysioterapeutskolen bliver første nye uddannelse i det kommende campus på Carlsbergvej. Uddannelsen flytter fra Skodsborg til Hillerød i 2009. Fire andre uddannelser er på vej

 

Planerne om at skabe et stort, sammenhængende uddannelsesmiljø på Carlsbergvej i Hillerød er rykket endnu et skridt nærmere. Ideen om det såkaldte campus, som skal samle korte og mellemlange uddannelser fra Nordsjælland i et stort, sammenhængende byggeprojekt med både uddannelser og kollegieboliger, nyder bred opbakning i byrådet. Og nu ser det ud til, at den første "rigtige" flytning af en uddannelse til Carslsbergvej kan ske inden for et par år. I hvert fald lægger bestyrelsesformanden for Center for Videregående Uddannelser (CVU) i København & Nordsjælland, Leo H. Knudsen, hovedet på blokken og bebuder, at fysioterapeutuddannelsen i august 2009 flytter til Carlsbergvej i Hillerød. Fysioterapeutuddannelsen holder i dag til på Skodsborg Sundhedscenter, men mister sine nuværende lokaler i 2009. "Vi kan garantere, at fysioterapeutskolen flytter til Hillerød. Jeg siger ikke, at skolens nye lokaler står helt færdige på det tidspunkt. Men det vil være tæt på," fastslår Leo H. Knudsen.

Pædagoger og sygeplejersker

Fysioterapeutuddannelsen får følgeskab af sygeplejeskolen i Hillerød, Hillerød Pædagogseminarium, Afspændingspædagogseminariet og Amtscentret for Undervisning. Men flere andre kan være på vej. Hillerød Handelsskole regner lige nu på, om det kan betale sig at flytte fra Trollesminde til Carlsbergvej. Og etableringen af et campus kan trække nye uddannelser til byen, forudsiger Leo H. Knudsen. Forude venter dog en række store beslutninger, som skal træffes, før campusplanerne kan realiseres. Derfor besluttede styregruppen bag campusplanerne onsdag at ansætte en projektleder, som sammen med en projektorganisation skal arbejde videre med planerne. Projektgruppen skal blandt andet komme med bud på, hvordan byggeriet af de mange tusinde nye kvadaratmeter skal finansieres. "Der er flere muligheder. Det kan være et ofentligt-privat partnerskab eller det kan være en privat investor, der efterfølgende lejer ud," siger Leo H. Knudsen.

Forslag fra Hillerød-arkitekter

Allerede nu foreligger et konkret bud på udformningen af campusprojektet. Det er arkitektfirmaet III x Skak i Hillerød som sammen med Møllegården A/S har lavet et forslag for den visionsgruppe, som har arbejdet videre med campusplanerne. Forslaget blev fornylig overgivet til Hillerød Kommune, og onsdag blev det så givet videre til CVU ved en lille højtidelighed. Forslaget omfatter 63.000 kvadratmeter, fordelt på 26 store og små bygninger. Alle uddannelses-bygninger forbindes med glasovergange, så man kan færdes på tværs, uden at skulle udenfor. Det bliver nemlig afgørende for campus-ideen, at der skabes et tæt samarbejde mellem de enkelte uddannelser. "Vi skal nu have gang i dialogen om, hvordan man sammentænker de uddannelser, der flytter ind. Det har alle heldigvis vist interesse for, og det er i det hele taget campus-projektets store styrke, at der er stor villighed til samarbejde. Det er et klassisk godt eksempel på, at man kan en hel masse sammen," siger Leo H. Knudsen, som kalder forslaget fra III x Skak et "meget inspirerende bud".

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.