Trafiksikkerhed kørt ud på et sidespor

Efter lukning af amtet får 8. klasserne ikke længere besøg af et overlevelses-team, der forebygger uheld i trafikken

Artiklens øverste billede
Gitte Hemmingsen har selv været involveret i en bilulykke og sidder derfor på 19. år i kørestol. I seks år har hun af amtet været sendt ud på skoler for at advare eleverne om, hvor galt det kan gå, men Hillerød Kommune har foreløbig ikke svaret på hendes henvendelse. Foto: John Jessen Hansen

 

Dengang Frederiksborg Amt eksisterede, gik det helt af sig selv: Hvis de var interesserede, fik alle 8. klasser i Hillerød Kommune et besøg af amtets overlevelses-team - bestående af et trafikoffer, der sad i kørestol og politiet. Og interesserede var alle 8. klasser. Amtet betalte, og formålet var at få eleverne til at opføre sig ansvarligt i trafikken samt bruge sikkerhedssele og cykelhjelm - og alle tilbagemeldinger viser, at besøgene gik rent ind.

Tomrum efter amtet

Nu er der som bekendt sket det, at amtet er lukket. Men i Helsingør har kommunen overtaget opgaven, i Furesø Kommune holder de møde om det i april, mens Gribskov også overvejer. Men i Hillerød Kommune er der foreløbig ingenting sket på det område. I hvert fald har kommunen ikke svaret på et brev, som trafikinformatør Gitte Hemmingsen, der tidligere var en del af amtets O-Team, den 18. august 2006 sendte til Børne- og Familieudvalgsformand René Silword (S). Brevet afsluttes med: "Vi håber på et positivt svar". Heller ikke en rykker pr. mail fra den 28. september har fået kommunen til at reagere. Alligevel har modtageren af brevet, René Silword, ikke forstået, at trafikinformatøren ønskede et svar: "Vi får jo så mange breve. Hun skriver jo ikke, at hun ville have svar. Desuden har jeg ikke penge til skolernes trafiksikkerhed, skolerne disponerer selv over, hvilke eksterne undervisere, de skal have," siger han, der - da han gøres opmærksom på, at Helsingør Kommune har taget over efter amtet - siger: . "Så må det være Teknisk Udvalg." Principielt synes René Silword, det er alletiders opgave, trafikinformatøren udfører. Hillerød Posten har nu sørget for, at brevet for første gang er blevet sendt videre til Teknisk Udvalgs formand, Marianne Løvdal (S), der vil kigge på sagen efter påske, hvor hun er på banen igen efter en sygemelding. Rådet for Større Færdselssikkerhed har en landskoordinator for trafikinformatører, Jørgen Witt, ansat. Han oplyser, at rådet i år vil betale for et besøg af O-Teamet i 9. klasse.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.