Hillerøds ledige skal i job

Hillerød Kommunes Jobcenter er sikker på at nå regeringens målsætninger

 

"Vi er fulde af fortrøstning - og skal nok nå målene," siger statslig jobcenterchef, Niels Rasmussen fra Jobcentret i Hillerød Kommune. Det løfte kommer efter, at Hillerød Posten i onsdags ellers offentliggjorde, at Hillerød Kommune er den nordsjællandske kommune, der halter længst efter målsætningen i regeringens stort anlagte kampagne "Ny chance til alle". Et halvt år efter kampagnens start juli 2006 er 9,3 procent af Hillerøds såkaldt langvarigt ledige kommet i job eller uddannelse. Målsætningen er, at hver fjerde af de langvarigt ledige skal tilhøre den gruppe inden to år. Til sammenligning ligger for eksempel Frederikssund Kommune på 17 procent, Egedal er på over 29 procent, mens Hørholm topper med over 32 procent. "Men vi har en masse gode initiativer i gang, så det betyder ikke så meget, at de andres udgangspunkt er bedre," forsikrer Niels Rasmussen.

Målene på kort sigt halter

"Vi er godt klar over, at Beskæftigelsesregion Hovedstaden og Sjælland har opstillet nogle milepæle undervejs i den to-årige periode, og dem er vi ikke sikre på at kunne overholde," siger Niels Rasmussen, men han understreger helt roligt, at problemerne kun er på kort sigt. "Nu vender vi bunken en gang til. Og forudsætningerne på arbejdsmarkedet har aldrig været bedre," pointerer han, der også synes, det er en stor fordel, at Jobcentret nu står for hele sagsgangen omkring arbejdsformidling, aktivering og uddannelsesrådgivning, hvilket før 1. januar var opdelt i den statslige arbejdsformidling og hos kommunerne. Fordi Jobcentret nu er 100 procent lokalt forankret, håber Niels Rasmussen, at det kan få virksomheder til at tage et yderligere socialt ansvar - måske ovenikøbet se en fordel i, at ansætte mennesker, der trænger til en ny chance.

Jobtræning virker

Jobcentret er i øjeblikket i gang med at holde møder med andre aktører på jobmarkedet. Derudover har Jobcentret nu en tættere kontakt til målgruppen, hvilket betyder at der højst går tre måneder mellem hvert møde. Ved det allerførste møde foretager Jobcentret en vurdering af deres situation på arbejdsmarkedet, og hvis mulighederne fra start ser ud til at være vanskelige, vil Jobcentret hurtigt gå i gang med opkvalificering, jobtræning eller en uddannelsesplads. "Det, mange virksomheder efterspørger, er, at ansatte skal kunne fungere selvstændigt - og her er vores erfaring, at det er jobtræning, der virker," siger Niels Rasmussen.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.