Der er gået fisk i Galathea

Livet ombord bliver krydret med gode fangster for HTX-elev fra Hillerød, som deltager i Galathea-ekspeditionen midt ude på Stillehavet

Artiklens øverste billede
Fra en af skibets store gummibåde fangede Kristoffer Dalhoff denne flotte Blue Dolphin (Guldmakrel) - efter en meget dramatisk fight.

 

Efter en meget lang flyvetur til Santiago, som gik over Paris, ankom vi endelig til Chile i stegende varme. Vi sneglede os gennem paskontrollen, betjentene så ud til at have mere travlt med at snakke om deres gamle mødre end tjekke vores pas og papirer. Vi havde seks timer i en meget varm lufthavn, inden vi skulle videre med indenrigsfly. Desværre forstod de fleste ikke et ord engelsk, så vi måtte i gang med fagter og tegnsprog for at få lidt at spise og drikke. Sent om aftenen ankom vi til Antofagasta, en stor havneby i Chile, hvor Vædderen ankom dagen efter. Vi havde et par dage der, inden vi skulle sejle, og vi nåede blandt andet at besøge Paranal Observatoriet i verdens tørreste ørken, som ligger oppe i bjergene.

Farer vild

Fire dage efter rejsen begyndte, sejlede vi ud i Stillehavet og solnedgangen - nu var eventyret for alvor i gang. De første par dage gik med at lære skibet at kende, utroligt hvor mange gange, man kan gå vild på et relativt lille skib. Vi bor sammen med en peruaner i et lille lukaf (kahyt). Vores hverdag består som regel af flere opgaver, mindst en gang dagligt laver vi et algetræk, hvor vi trækker et meget finmasket net gennem vandet, for at fange plankton. "Fangsten" ser vi på i mikroskoper og gemmer noget i små rør, så vi kan foretage DNA-kopiering og DNA-analyser, når vi kommer hjem. Arbejdet med mikroskopet og glaspipette er et nussearbejde, som tager mange timer og kræver en del koncentration. Foreløbigt har vi isoleret lidt over halvtreds celler. Desuden bruger vi meget tid på arbejdet med klassens hjemmeside om vores projekt: http://galathea.esh.dk. Her er der små videodagbøger og blogs med vores oplevelser, og en masse billeder. Udover vores eget projekt, hjælper vi så mange af de andre forskere som muligt, og vi har blandt andet hjulpet lidt til med kulstofprojektet og med at analysere bakterier fra stor dybde. Det er meget rart at fortage sig noget andet efter at have set ned i mikroskoperne i mange timer.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.