Skanseskolen glade for håndsrækning

Skoleinspektør og skolebestyrelsesformand er glade for politisk beslutning om ikke at imødekomme alle dispensationsansøgninger væk fra skolen

 

"Vi er sikre på, at de skeptiske forældre vil få en positiv oplevelse." Sådan siger skoleinspektør Susanne Oxvig Håkansson og skolebestyrelsesformand Anne Greve Poulsen fra Skanseskolen. De glæder sig over, at politikerne i år har valgt at sende en række kommende børnehaveklassebørn på Skanseskolen, selv om de egentlig havde søgt dispensation til at begynde på en anden skole. I alt havde 20 børn søgt om dispensation til at begynde på en anden skole end Skanseskolen - men kun de ni af dem får lov. Det er børn, som har søskende på en anden skole end Skanseskolen. Med andre begynder 11 børn efter sommerferien på Skanseskolen, selv om deres ønskeskole er en anden. "Vi synes, de er rigtig heldige, for vi har en god skole," siger Susanne Oxvig Håkansson. Anne Greve Poulsen fortæller, at det er inde i overvejelserne at holde et arrangement for de kommende børnehaveklassebørn og deres forældre. "Her vil skeptiske forældre kunne lufte deres bekymring, og vi kan svare på deres spørgsmål. Vi vægter dialogen meget højt og forsøger at være så åbne som muligt," forklarer hun. Med politikernes afgørelse får Skanseskolen til næste år to børnehaveklasser med 21 elever i hver. Og det er en god klassestørrelse, understreger Susanne Oxvig Håkansson.

Indskolingsfløj i brug

Både Susanne Oxvig Håkansson og Anne Greve Poulsen peger på, at de kommende børnehaveklassebørn vil blive undervist i nyrenovede lokaler gennem hele deres skoletid. "De ydre rammer har en betydning, og man kan ikke forestille sig meget bedre rammer end her. Her er lys, luft og masser af plads - og så et meget engageret personale," understreger Anne Greve Poulsen. Den nye indskolingsfløj på Skanseskolen er netop taget i brug efter et par år med byggerod på grund af en omfattende renovering for skimmelsvamp. Hele indskolingen - fra børnehaveklasse til og med 3. klasse - er samlet i to blokke, som er bygget sammen. Her har også SFO'en til huse, i en blanding af kombinationslokaler med børnehaveklasserne og egne lokaler. "Vi tror på, at der skal en langsigtet indsats til. Vi skal have udbredt de gode historier om Skanseskolen, og de allerbedste til at gøre det er tilfredse forældre. Der findes jo ikke entydigt gode eller dårlige skoler, men her på skolen er der en åbenhed og en vilje til at snakke om de problemer, der opstår hen ad vejen. Og så er forældrene altid velkomne. De kan komme forbi og følge timerne, og de kan til hver en tid tage ting op, som de ikke er helt tilfredse med," understreger Anne Greve Poulsen.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.