Uvelse-borgerne får en smertefri velkomst til Hillerød

En række overgangsordninger skal sikre, at ingen Uvelse-borgere bliver tabt på gulvet i overgangen fra Slangerup til Hillerød

 

Ældre borgere vil fortsat kunne benytte Aktivitetshuset Kongshøj i Slangerup og skoleelever kan fortsætte resten af deres skoletid på Kingoskolen. Sådan lyder et par af de overgangsordninger, som er aftalt for de nye Hillerød-borgere i Uvelse. Dermed får Uvelse en stort set smertefri overgang fra den gamle Slangerup Kommune til den nye Hillerød Kommune. "På alle de væsentlige områder er der fundet nogle gode løsninger, hvor der tages de nødvendige medmenneskelige hensyn. Der er ikke tale om , at Uvelse får nogle undtagelsesbestemmelser. Der er bare tale om, at man har gjort hvad man kan for at undgå, at der er borgere, der kommer i klemme," siger byrådsmedlem Peter Frederiksen (V) fra Uvelse.

Positiv proces

Peter Frederiksen var også medlem af det gamle byråd i Slangerup. Han gik tidligt sammen med de to andre nyvalgte Uvelse-byrådsmedlemmer Susanne Kristensen (S) og Martin Larsen (S) samt lokalrådet og ældrerådets lokale repræsentant. Sammen fik de udpeget alle de områder, hvor Uvelse-borgere kunne blive fanget mellem deres gamle og nye kommunetilhør. Resultatet blev en lang liste, som siden er forhandlet på plads mellem de to kommuner. De sidste aftaler kom i stand mellem jul og nytår. "Det er har været en positiv proces. Begge forvaltning har vist en positiv attitude. Hillerød har vist sig at være klar til Uvelse," siger Peter Frederiksen. Helt uden besvær bliver overgangen dog ikke. Uvelse-børn, som går på Kingoskolen i Slangerup, må indstille sig på, at de fremover skal gå til skoletandpleje i Hillerød - selv om Kingoskolen har en skoletandklinik. Tilsvarende har et ønske om at give ældre Uvelse-borgere en fortrinsret til Sundhedscenteret i Slangerup heller ikke kunnet gennemføres. Peter Frederiksen hører gerne fra borgere, som har eksempler på andre overgangsproblemer, der ikke er taget højde for i ordningerne. Fakta: Eksempler på overgangsordninger Børneområdet: Børn fra Uvelse, som i dag går på Kingoskolen eller andre skoler i Slangerup, kan fortsætte. Børn fra Slangerup, som i dag går i Uvelse Børnehuse eller Uvelse Skole, kan fortsætte. De 11 børn fra Uvelse, som går på Musikskole i Slangerup kan fortsætte skoleåret ud, uden ekstra betaling. Fritidsområdet: Uvelse Fritids Center har aftalt, at idrætsforeninger i Slangerup får tildelt haltid indtil 1. juli 2007 Ældreområdet: Nuværende brugere af Aktivitetshuset Kongshøj kan fortsætte. Ældre som i dag køber mad i Sundhedscentret, kan fortsætte.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.