Forbud mod brændeovne

Hvidovre Kommune arbejder på et "frivilligt forbud" mod brændeovne i kolonihaverne

Artiklens øverste billede
Beboerne i bl.a. kolonihaveområdet Kettehøj får muligvis forbud mod at have brændeovne i husene.

l Hvidovre Kommune er i gang med at udarbejde lokalplaner for de tre kolonihaveområder Kettehøj, Kettehøj II og Dahlia. De nye lokalplaner skal afløse de gældende deklarationer for kolonihaverne, der er fra 1995 . Teknik- og Miljøudvalget besluttede på sit sidste møde, at lade Teknisk Forvaltning - i dialog med haveforeningerne - undersøge mulighederne for at etablere et forbud mod opstilling og benyttelse af brændeovne i de tre kolonihaveforeninger. Der er på nuværende tidspunkt udarbejdet et forslag til Lokalplan 447, en lokalplan for kolonihaveområdet ved Kettevej. Forslaget omfatter haveforeningerne Kettehøj og Kettehøj II. Dette forslag skal behandles i kommunalbestyrelsen den 27. marts og sendes så, når det med overvejende sandsynlighed er godkendt, otte uger i offentlig høring fra den 18. april til den 20. juni 2007. Ingen regulering I det nye lokalplanforslag 447 er der for de ubebyggede arealer - altså udearealerne - indarbejdet bestemmelser om, at der inden for den enkelte kolonihave ikke må etableres bålpladser eller åbne ildsteder, men gerne grillsteder og tilsvarende lukkede ildsteder. Lokalplanforslaget indeholder imidlertid ikke bestemmelser om etablering - herunder forbud mod opstilling og benyttelse - af brændeovn indenfor i det enkelte kolonihavehus, idet der ikke er hjemmel i planloven til at medtage sådanne bestemmelser i en lokalplan. Ifølge de gældende tinglyste deklarationer for haveforeningerne må der "ikke indrettes ildsteder af nogen art." Ved den endelige vedtagelse af lokalplanerne for kolonihaveområderne, bliver dette forbud automatisk ophævet, og der vil herefter ingen regulering være i forhold til brug af brændeovne. Frivillighedens vej Hvidovre Kommune modtager generelt mange klager over gener fra brænderøg. Undersøgelser andre steder har vist, at fyring i brændeovn skaber partikelforurening, særligt hvis der ikke fyres med rent tørt træ. I kolonihaveforeningerne ligger husene tættere end i villaområderne samtidig med, at det er områder, hvor man typisk færdes meget ude i haverne. - Derfor må fyring i brændeovne forventes at skabe gener og deraf følgende klager, hedder det i sagsmaterialet fra Teknisk Forvaltning. - At ejendommene kun må bebos i sommerhalvåret betyder, at fyringsbehovet ikke er så stort, og der er i varmeplanlægningen åbnet mulighed for brug af el-varme. Øvelsen for Teknisk Forvaltning bliver nu at gå i dialog med bestyrelserne for de tre haveforeninger med henblik på - ad frivillighedens vej - at lade tinglyse deklarationer om forbud mod brændeovne. oas

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.