Krydret kebab i Kabyssen
Byens bedste kebab? - Man må komme ned og smage den! Kebab'en er helt speciel, men folk må selv vurdere om det er byens bedste...
Kan kebab'en forsone kulture og religioner? Ikke umiddelbart. Men manden bag den helt specielle kebab-smag, som i mange år har draget folk til hans butikker i Hvidovre, gør alt for at samle de forskellige folkeslag i Avedøre Stationsby. Kebap Mann Den initiativrige tyrker, Davut Deniz, kom til landet som 14 årig, og startede sin skolegang på Frydenhøjskolen, hvor han gik ud af niende klasse i 1981. Da tilbuddet kom om at blive medhjælper på Avedøre Bibliotek, som en del af integrationen af de unge indvandrere, greb han chancen for at lære landets sprog og kultur prompte. Idag bor han stadig i Stationsbyen og hans bedrifter er og har været mange gennem de sidste 28 år i Danmark. Slagteren i Store Hus er hans værk, og det var derfra karrieren indenfor kebab startede, og man kan vel sagtens takke Deniz for introduktionen af den krydrede spise i Hvidovre. Konkurrenten til pølsevognen tager iværksætteren og så del. Mange husker vognen med den østrigske skrift Kebap Mann, hvorfra han kylede store og små shawarmaer over disken til lange køer foran Frihedens Butikscenter, en lignende har han også haft stående ved foden af højhuset Domus Vista. Kebabvognen hentede han i Østrig. Endnu en udfordring - Man skal tage et skridt, før man kan gå, fastslår Deniz filosofisk med hans nyerhvervelse i ryggen. "Kabyssen" i Spurvegården 20, overtog han fra en bekendt i oktober måned, og derfra kan restauratøren servere for 30 spisende gæster, og han glæder til at skabe et fantastisk spisested i pizzariaet, som ligger gemt inde i det almene boligbyggeri. - Ja, vi er nødt til at gøre opmærksomme på os selv, og vi har også ændret åbningstiden, så vi slår dørene op allerede klokken 11 og lukker klokken 22, pointerer kebabmanden med et stort smil og en t-shirt hvorpå hans hjertebarn er printet med et stort rødt logo "Kebap Mann". Fra Kabyssen vil Deniz sammen med sin svoger levere alt, hvad et godt pizzaria tilbyder - et stort plus er eftersigende, hans exeptionelle kebab. Elsker at involvere sig Udover den drevne forretningsmand, så findes der også en aktiv foreningsmand i Deniz. Han sidder i bestyrelsen i Hvidovre Kulturforening og er dermed medarrangør til de populære Iftar- og julemiddagsarrangementer for etniske danskere og nydanskere i Avedøre. Og han er umådelig stolt over foreningsarbejdet for at skabe relationer kulturer imellem i Stationsbyen, hvor han især samarbejder godt med Niels E. Pedersen fra Fritidsbutikken, som han lærte at kende gennem arbejdet som biblioteksmedhjælper tilbage i 1980. At dømme udfra den lille, men i overført betydning "store" mand, så kan man altid få en hyggelig snak, mens pizzaen er i ovnen, og han glæder sig til at spisestedet kommer helt op at køre.