En skorsten i skorstenen

- luner og beskytter mod syre

Schiedel Skorstene anbefaler husejere at renovere skorstenen med syrefaste, keramiske rør - især ved overgang til nyt olie- eller pillefyr. Det er helt naturligt at investere i energiruder og ekstra isolering på loftet, men de færreste tænker på, at den gamle skorsten kan være en rigtig energifråser. Faktisk kan der være mange penge at spare på brændselskontoen ved at renovere skorstenen - og det kan løses både hurtigt og let. Det fortæller Schiedel Skorstene A/S i Karup J, som har udviklet nogle særlige keramiske rør til at sænke ned i den eksisterende skorsten. Rørene hedder Keranova, og de udgør et inderrør samtidig med, at de lukker for eventuelle utætheder i den gamle skorsten. De nye rør er derfor med til at spare energi, da ikke først er nødvendigt at varme en stor, kold skorsten op. Energien bruges til at varme huset op. Og når der kommer en ”ny skorsten i skorstenen,” holdes murværket tørt. Så undgås skader fra fugt og løbesod på skorstenen. Løbesod kan i øvrigt aldrig fjernes. Firmaet oplyser endvidere, at Keranova er det eneste produkt på markedet, som tåler fugtig og syreholdig røg. Den slags er ikke usædvanligt og opstår typisk ved nye, effektive oliefyr og de populære pille- og kornfyr, hvor røgen normalt er meget afkølet. Keranova er fremstillet af trykstøbt keramik, som er særdeles stærkt. Rørene tåler både lav og høj varme samt fugt og syre. Kort sagt alle de påvirkninger, som en "moderne" skorsten skal kunne holde til. Samtidig er rørene kun 8 mm tykke - eller tynde, om man vil. Det giver en lav vægt og er en mærkbar fordel, når rørene skal sænkes ned i skorstenen fra toppen. En Keranova-pakke indeholder en udførlig monteringsvejledning og alle praktiske tilbehørsdele. Produkterne forhandles landet over gennem byggemarkeder og tømmerhandler, og her vil det også være muligt at få yderligere informationer om Keranova.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.