Forslag tilbage i udvalget

Arbejdet med de nye lokalplaner for parcelhusene fortsætter i Teknik og Miljøudvalget. - Det er alle tiders store mulighed for endelig at inddrage grundejerne i drøftelserne. Det ville klæde den politiske proces helt utroligt, mener Flemming J. Mikkelsen

Artiklens øverste billede
Flemming J. Mikkelsen: Grundejerne kan bistå med nyttig viden og erfaring.

l Den 17. januar blev Hvidovre Kommune kritiseret af Flemming J. Mikkelsen for at have sat 10.000 parcelhusejere uden for døren . Flemming J. Mikkelsen er formand for SGH - Sammenslutningen af Grundejerforeninger i Hvidovre Kommune. Tilbage i januar blev han på forsiden af Hvidovre Avis citeret for, at kommunalbestyrelsen i sit arbejde med at ændre de gamle byplansvedtægter for parcelhusområderne udviste kommunal magtarrogance ved at holde SGH uden for indflydelse. En enig kommunalbestyrelse besluttede på sit sidste møde at sende et forslag til en skabelon for lokalplaner i parcelhusområderne retur til Teknik- og Miljøudvalget til fornyet behandling og finpudsning. Der er ingen sammenhæng mellem kommunalbestyrelsens beslutning og Flemming J. Mikkelsens kritik af sagsbehandlingen. Men der er dog tale om to sider af den samme sag. Som nævnt er der tale om en skabelon til et forslag . Kommunalbestyrelsen benyttede derfor blot lejligheden til i Byrådssalen at give skabelonen et par ord med på vejen inden den færdiggøres. Arne Bech pointerede, at der kun var tale om en "skabelon": - Men jeg er ked af artiklen i januar i Hvidovre Avis. SGH er høringsberittiget. Men på nuværende tidspunkt sidder vi altså kun med et forslag til et senere konkret forslag til en lokalplan. Også den socialdemokratiske Helle Adelborg slog fast, at forslaget naturligvis på et senere tidspunkt skal sendes til høring. Positivt - Det er positivt, at forslaget om en skabelon til nye lokalplaner gennemdrøftes så grundigt af politikerne, siger Flemming J Mikkelsen. - Jeg har forstået, at forslaget nu sendes tilbage til behandling i Teknik- og Miljøudvalget. Jeg har hørt den båndede version af debatten i Byrådssalen og finder det positivt, at politikere fra nogle af partierne finder det uheldigt, at SGH ikke bliver hørt i sagen om udformningen af skabelonen. Det er selvfølgelig også positivt, at de enkelte grunddejerforeninger bliver hørt ved udmøntningen af skabelonen i deres lokalområde, og det er positivt, at man tager fat på at rydde op i de gamle byplanvedtægter. - Men jeg finder det stadig meget uheldigt og helt uforståeligt, at grundejerne slet ikke bliver spurgt, når det drejer sig om den overordnede plan for, hvordan de nye lokalplaner skal se ud! Grundejerne kan bistå med nyttig viden og erfaring - samt holdninger naturligvis - før disse planer nedfældes på papir. Det vil uden tvivl give et optimalt resultat, at grundejerne selv har haft mulighed for at give et besyv med ved udformning af regler, som de skal leve med hver eneste dag i fremtiden. - Når den overordnede skabelon derfor nu sendes tilbage til Teknik og Miljøudvalget, synes jeg dette udvalg har alle tiders store mulighed for at inddrage grundejerne i drøftelserne. - Det ville klæde den politiske proces helt utroligt, slutter formanden for SGH.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.