Fanget i en brandfælde!

Beboere i højhuset i Friheden sad både juleaften og nytårsaften med livet i hænderne. Og de sidder der endnu!

Artiklens øverste billede
De mange beboere i højhuset har siden den 16. december været fanget i en brandfælde.

l - Uhyggelig inkompetence... Så kort og præcist udtrykker den tidligere formand for Friheden, Kurt Nielsen, sin holdning til KAB's håndtering af situationen i højhuset i Friheden, hvor beboerne siden den 16. december ikke har kunnet benytte elevatoren. - Desværre er det den samme sang, som vi de seneste år har hørt - eller rettere ikke har hørt - igen og igen: Vi får ingen informationer. Elevatoren i nummer 16 gik i stykker et godt stykke tid før jul. Den 19. december sætter Ejendomskontoret så en seddel på elevatordøren. Der står, at elevatoren tidligst vil virke igen fredag den 22. Men der sker ingenting. Elevatoren virker fortsat ikke og vi beboere får ikke yderligere besked. Hele julen er vi alle gidsler i vores højhus. Der bor efterhånden mange ældre og gamle her i huset. Mange er dårligt gående, bruger krykker, stok eller rollator. Vi har også et eksempel med en beboer på fjerde sal, som er afhængig af sin elektriske kørestol. Den plejer han at tage med op i elevatoren, når han kommer hjem. Den har nu stået i kælderen i lang tid. For den kan ikke køre, idet den skal lades op med strøm i lejligheden. Mange andre beboere er også ude af stand til at komme på gaden og få købt ind. Vi er mange, som har måttet slæbe indkøbsposer med mad til julen og nytåret højt op i huset for de gamle, fortæller 72-årige Kurt Nielsen... Godt nytår! Det værste for de mange beboere er dog frygten for en katastrofe. En brand i et højhus er altid en frygtelig ting, men en brand i et højhus med mange ældre og hvor elevatoren er ude af drift, er naturligvis en katastrofe. Heldigvis gik julen uden at der opstod brand. Den 29. december var der så sat en ny seddel op fra Ejendomskontoret: - Som I nok allerede er klar over er elevatoren stadig i stykker , lyder indledningen. Videre hedder det på opslaget, at man først forventer at elevatoren er klar til brug på fredag den 5. januar! - Vi ønsker alle et rigtigt godt nytår , lyder slutningen på Ejendomskontorets opslag... Hvidovre Avis forsøgte den 29. december at få fat på KAB's ejendomsinspektør, Jesper Handskemager. Han var ikke at træffe på Ejendomskontoret og vi kontaktede derfor KAB's Bygge- og Boligadministration på Vester Voldgade. Her fortalte en telefonsvarer, at man holdt lukket mellem jul og nytår - på grund af omstilling af IT-systemet. - Men i tilfælde af akutte problemer, kunne man da rette henvendelse til Ejendomskontoret, lød det på telefonsvareren... Vi prøvede lige en ekstra gang på Ejendomskontoret. Uden resultat. Sidste nyt: Heldigvis gik også nytåret - den aften og nat på året, hvor brandvæsenet altid har forrygende travlt - uden, at der opstod brand i højhuset. Imponerende, at KAB turde påtage sig ansvaret for, at katastrofen ikke skete. oas

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.