"Engelske" gartnere igen på spil

Arbejdsgiverforening og fagforening enige om at bekæmpe udenlandske anlægsgartnerfirmaer, som ikke overholder gældende regler.

Artiklens øverste billede
Den lokale anlægsgartner Uno Apold, mener ikke, kvaliteten af udenlandsk anlægsarbejde er god nok.

Engelsktalende anlægsgartnere, der sidste år huserede i det storkøbenhavnske område er tilsyneladende i gang med at forberede et nyt fremstød i området. Da de udenlandske gartnere sidst var på spil arbejdede de ofte under falsk firmanavn, adresse og telefonnummer, og de gik fra hus til hus for at tilbyde deres tjenester i form af omlægning af indkørsler og lignende til "billige penge". Som Hvidovre Avis tidligere har beskrevet, var der eksempler på, at husejere blevet snydt med kvaliteten. I enkelte tilfælde blev kunder end og truet til at betale, selvom arbejdet var dårligt udført. Anlægsgartner Uno Apold fra Grøn Entreprise ApS har set nærmere på nogle af de udførte arbejder og siger: - De pågældende anlægsarbejder lever på ingen måde op til fagets standarder og normer. Det betyder, at de lagte sten under danske vejrforhold vil skride så meget, at arbejdet efter kort tid skal laves helt om. Det er endvidere meget svært at se det økonomisk fordelagtige i at få udført så dårligt arbejde, siger han. Et andet problem med de udenlandske gartnere er, at der ikke er sikkerhed for, at den danske skattelovgivning, overenskomster og arbejdsmiljøregler overholdes. 3F, Bygge- og Miljøarbejdernes fagforening er meget opmærksomme på denne uheldige situation, som man agter at følge nøje. Det er derfor noget, man skal være opmærksom på, hvis man som haveejer benytter sig af et udenlandsk tilbud. - Vi har en fælles interesse med arbejdsgiverforeningen i at gældende regler overholdes, således at konkurrencen dermed bliver lige imellem danske og udenlandske anlægsgartnere, udtaler næstformand i Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening, Michael Haas. Landsformanden for arbejdsgiverforeningen "Danske Anlægsgartnere" Ole Kjærgaard er enig med 3F: - Vi kan under ingen omstændigheder støtte op om hverken ulovligheder, eller fagligt dårligt udført arbejde. Vores sekretariat modtager en del henvendelser fra kunder, som er utilfredse med det udførte arbejde, men vi kan ikke hjælpe dem, idet de som har udført arbejdet ikke er omfattet af vores Ankenævn og garantifond. 3F og Danske Anlægsgartnere er enig om at opfordre "SKAT" til at gøre noget ved problemet. Sidste år forsøgte man at få Politiet til at gå ind i sagen, men det bliver sjældent gjort. -Den enkelte haveejer skal tage affære og anmelde evt. trusler til Politiet. Det har de pågældende ofte svært ved, fordi de godt ved, der er tale om "sort arbejde" og at de som kunde har "dummet sig" ved at bruge de forkerte anlægsgartnere, siger Ole Kjærgaard. Problemet er ikke kun begrænset til København, idet man sidste år oplevede, at de pågældende udenlandske anlægsgartnere fortrak til Sydsverige, da der blev for megen omtale i de danske medier.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.