Klage til EU over manglende miljøvurdering

Er det en undvigelsesmanøvre, at Trafikministeren nu har fremskyndet behandlingen af projekteringsloven?

l Det ser ud til at trafikminister Flemming Hansen har haft usædvanligt travlt i forsøget på at få projekteringsloven i hus omkring den omstridte linieføring og udvidelse af togbanen gennem bl.a. Hvidovre, mod Roskilde. Ministeren har fremskyndet behandlingen af projekteringsloven - kaldet L 108 - med en måned, så forslaget allerede kommer til behandling næste torsdag den 8. februar. Nedrivning af beboelse i Hvidovre Holder man fast i toglinieføringen langs Vestmotorvejen, vil etableringen - som tidligere omtalt - medføre en omfattende nedrivning af beboelsesblokke langs Vigerslev Alle og ejendomme langs Allingvej. Og uanset om noget af strækningen måske overdækkes, vil denne linieføring betyde alvorlige gener for de omkringboende og givetvis også nedrivninger. Det er i hvert fald den vurdering der er kommet fra flere eksperter. Et bedre forslag! Et alternativt forslag om en helt anden linieføring over Avedøre Holme mod Køge og videre til Ringsted, har hidtil stødt på ensidig modstand, dog især fra politikere valgt i Roskilde-området, der tilsyneladende er bange for at "Roskilde bliver væk" som knudepunkt. Flere erhvervsfolk har udtrykt beklagelse over denne holdning, idet man finder den alternative linieføring mere formålstjenelig, bl.a. med henvisning til den kollektive trafik og arbejdsstyrken på Vestegnen. Der peges eksempelvis på de store arbejdspladser på Avedøre Holme og i Ørestaden, samt en mere direkte forbindelse til broen mod Sverige. Desværre har Hvidovre Kommune ikke afgivet høringssvar omkring forslaget, og Københavns Kommune har kun givet et embedsmandssvar med forbehold. Klagen til EU En af årsagerne til Trafikministerens pludselige hastværk kan være en bebudet klage til EU-kommissionen i Bruxelles, over at man har undladt at foretage en såkaldt SMV-vurdering, et EU-krav fra 2001, der bl.a. fordrer en miljøvurdering og forlanger alternativer. Den tidligere omtalte danske VVM-vurdering, som et folketingsflertal fik gennemtrumfet, har langt mindre vidtrækkende konsekvenser og betydning. mads-

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.