Granit- En ny stenalder

Artiklens øverste billede
Uno Apold Uno's hjørne

Første indslag i år fra Uno's hjørne er en granitkavalkade over, hvordan natursten kan indarbejdes i opbygning af haven. Senere vil emnerne handle om andre belægningsformer, samt om havens mindre træer og buske. Gæsteskribenterne, som har lovet at kigge forbi, er; landskabsarkitekt Kim Tang, kendt fra Hocus Krocus og Overgartner Tom Jensen fra Tivoli. Tom har inviteret læserne af Hvidovre Avis til at besøge Tivoli lørdag den 18. august til en rundvisning i haven. Vi fortsætter i år også med haveinterview med spændende danskere i deres fritidsrammer. Vi skal bl.a. besøge Michael Christensen fra Hvidovre Fodbold, og Zentropas direktør Peter Ålbæk Jensen. Natursten er blevet så populære, at vi efterhånden må tale om en ny stenalder. Importen foregår fra lande som Kina, Portugal og Indien. Dansk granit findes, og 'Blå Rønne', der er kendt for sin styrke og holdbarhed, er siden 1873 blevet udvundet fra stenbrud på Snorrebakken ved Rønne. Hugget granit bruges mere og mere som et supplement til opbygning af belægningsflader i forening med de masseproducerede betonsten. Netop for at bryde de ensartede og til tider monotone betonflader. Mere eksklusivt er det at belægge hele arealer med ren granit. Både materialer og arbejdskraft koster mere, da det stiller ekstra krav til udførsel af håndværket.

<I>2/ Billede med kanthuggede, gyldne brosten fra Operaen i København. Granitten er udvalgt af arkitekt Henning Larsen og Hr. Mærsk McCinney Møller fra bjerg i Kina .</I>


Billede før og efter med kanthuggede, gyldne brosten fra Operaen i København. Granitten er udvalgt af arkitekt Henning Larsen og Hr. Mærsk McCinney Møller fra bjerg i Kina.


Chauseesten med mere ru overflade lægges i kvadrater mellem 40*40 cm betonfliser. Dette giver en flot effekt, og et sjovt spil i projektet.


Runddeller i belægningen med farvede natursten bryder overfladen med råt udseende.


<I>: Kantafgrænsning med lys portugiser mellem græsplæne og bede. </I>


Brosten fra det gamle Carlsberg, i havebelægning som en flot og robust løsning.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.