Ros til Skanseskolen i ny CEPOS-undersøgelse

Eleverne på skolen klarer sig godt i forhold til deres sociale baggrund, viser en ny undersøgelse

 

"Vi er rigtig glade. Men det kommer ikke bag på os, at vi løfter vores elever. Hidtil har det været vores fornemmelse, men nu har vi dokumentationen sort på hvidt. Og viden er jo bedre end tro."Sådan siger Skanseskolens inspektør Susanne Oxvig Håkansson. Hun kommenterer en ny undersøgelse fra den borgerlige tænketank CEPOS, der placerer Skanseskolen som den bedste af Hillerøds kommunale skoler, når det drejer sig om at løfte eleverne i forhold til deres sociale baggrund.Eleverne forlader Skanseskolen med et karaktergennemsnit, der er 0,3 procent højere, end man kunne forvente ud fra forældrenes baggrund. Og det placerer skolen som den bedste af Hillerøds kommunale skoler til at sikre sine elever et maksimalt udbytte af undervisningen."Jeg tror, forklaringen er, at vi har en rummelig skole, hvor vi tager udgangspunkt i det enkelte barns potentiale. Vores lærere er gearet til at arbejde på at bryde sociale mønstre, og så sætter vi tidligt ind med tosprogs-undervisning og lektiehjælp. Det er mange små ting, der tilsammen gør en forskel," forklarer Susanne Oxvig Håkansson.

Nuanceret billede

I den nye undersøgelse er elevernes karakterer fra 9. klasses afgangsprøve i dansk og matematik sammenholdt med en række data om forældrenes baggrund. Oplysningerne er hentet fra Danmarks Statistik og viser uddannelsesniveau, bruttoindkomst, ledighedsgrad, civilstatus, alder og etnisk oprindelse."Som skolebestyrelsesformand og mor til glade, dygtige og velfungerende børn på Skanseskolen, er det glædeligt at læse undersøgelser, som viser et nuanceret billede af folkeskolens virkelighed," skriver Anne G. Poulsen i et læserbrev på side 15.Hun er glad for, at "der gøres seriøse forsøg på at gå bagom det alt for simple billede af en skoles kvalitet og formåen, som en "ren" offentliggørelse af karaktergennemsnit er".I de lister over karaktergennemsnit, som CEPOS årligt offentliggør, halter Skanseskolen bag kommunens andre skoler. Og netop derfor kan skolen virkelig bruge den nye undersøgelse til noget."Vi satser på, at undersøgelsen kan hjælpe os med at ændre på Skanseskolens ufortjent dårlige image. Vi skal allerede nu have forældrene i skoledistriktet i tale med henblik på indskrivningen til næste års børnehaveklasser. Og de her tal viser da om noget, at man roligt kan melde sine børn ind på Skanseskolen," siger Susanne Oxvig Håkansson.

Stærke får også løft

Hun understreger, at skolen ikke kun gør en indsats for de svagt stillede elever. Også de stærke skal have et løft."Det viser sig, at fagligt stærke elever profiterer af at gå i klasse med børn, der har det svært. Læreren skal bare være opmærksom på at give begge elevgrupper udfordringer. Børn har gavn af, at deres skoleklasse afspejler det samfund, vi lever i," understreger hun.Blandt alle landets skoler er Skanseskolen nummer 115, når det drejer sig om at give eleverne et fagligt løft. Næstbedste kommuneskole i Hillerød er Kulsvierskolen, der løfter eleverne 0,23 procent i forhold til det forventelige ud fra deres sociale baggrund. Kulsvierskolen er nummer 189 på landsplan.Se hele undersøgelsen på www.undervisningseffekt.dk

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.