HJÆLP!

Det er temaet for Kræftens Bekæmpelses landsindsamling søndag den 2. april

Artiklens øverste billede
Grete Hansen.

Forskning er det felt, Kræftens Bekæmpelse bruger flest penge på. I 2005 blev det til 210 millioner kroner, det gør Kræftens Bekæmpelse til den største bidragsyder til danske kræftforskning. - En stor del af pengene bruges til Kræftens Bekæmpelses egen forskning, men der uddeles også hvert år mange penge fra foreningens videnskabelige udvalg, siger Grete Hansen, Kræftens Bekæmpelse, Hvidovre Lokalafdeling. Kræftens Bekæmpelse driver både biologisk og epidemiologisk kræftforskning på et højt internationalt niveau. Institut for Biologisk Kræftforskning arbejder især med grundforskning. Forskere studerer og søger at forstå de molekylære mekanismer, der ligger bag kræftsygdomme. Biologisk kræftforskning bidrager med viden om, hvordan kræft opstår, og hvordan den bekæmpes. Institut for Epidemiologisk Kræftforskning forsker i årsagerne til kræft, og dermed bidrager disse forskere også med viden om forebyggelse. De undersøger også, hvordan man kan forbedre overlevelsen og livskvaliteten hos de mennesker, som rammes af kræft. - Temaet for indsamlingen i år er forskning. Der er brug for mange flere penge til at forske for. Behovet er stort. For hvert år får ca. 33.000 danskere stillet diagnosen kræft, men selv om flere får kræft, vinder flere og flere over sygdommen. Det skyldes forskning og dermed bedre og flere behandlingsmuligheder, unnderstreger Grete Hansen. - Kræftens Bekæmpelses landsindsamling finder sted lørdag den 2. april, og alle kan være med til at gøre en forskel ved at melde sig som indsamler og på den måde være med at hjælpe flere til at vinde over kræft, siger Grete Hansen. Man kan melde sig som indsamler på tlf. 36 49 14 43 eller 70 21 20 06.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.