Jordkøb skal sikre fremtiden i Skævinge

Skævinge Kommune har købt yderligere 33 hektar jord. I alt har kommunen nu købt 50 hektar, som kan videresælges for 200-250 millioner til boligbyggeri

 

26-04-2006: Samtidig med at der tales besparelser i millionklassen i Hillerød og Skævinge på grund af udligningsreformen, så har Skævinge Kommune udskrevet en chek på 26 millioner kroner for køb af 33 hektar jord. Det meste er jord er finansieret med lånte penge, men Skævinge har dog taget 4,5 millioner kroner op af kommunekassen til købet, som blandt andet omfatter 10 hektar øst for og 14 hektar nord for Skævinge By. Det kunne ligne et forsøg på at tømme kassen her kort før fusionen med Hillerød træder i kraft, men det er der langt fra tale om, fastslår borgmester Ole Roed Jakobsen (V). Tværtimod er jordkøbene et led i fremtidssikringen af kommunen, påpeger han: "Det giver os en økonomisk ballast til at finansiere de offentlige serviceudvidelser, som følger med den store byudvikling og befolkningstilvækst. Samtidig kan vi være med til at styre den fremtidig byudvikling i kommunen," siger Ole Roed Jakobsen. Jordkøbene blev endeligt godkendt på kommunalbestyrelsesmødet, efter at Sammenlægningsudvalget havde godkendt kommuneplanen for Skævinge. I alt har Skævinge Kommune nu opkøbt 50 hektar, det vil sige 500.000 kvadratmeter, som alle er omfattet af den nye regionplan, som tillader store fremtidige boligudbygninger i Skævinge. "Der ligger et økonomisk potentiale i størrelsesorden 200-250 millioner kroner ved bare at videresælge de 50 hektar som råjord, det vil sige uden byggemodning, vejanlæg og kloakker. Dermed kan vi få råd til alle de nødvendige udvidelser af skoler og nye daginstitutioner og vejanlæg, som følger med udviklingen," siger borgmesteren. "Det er et spørgsmål om at vise rettidig omhu. Både i forhold til at kunne styre by-udviklingen og få økonomien til at hænge sammen. Hvis jeg skal drage en parallel, så svarer det til da Hillerøds borgmester Jens S. Jensen i sin tid købte arealerne ved Trollesminde. havde man ikke handlet til en god pris dengang, så havde man ikke haft den samme økonomiske ballast i Hillerød i dag". Salget af de nyindkøbte jorde ventes at starte i slutningen af 2006. I første omgang udbydes to arealer på hver fem hektar øst for Skævinge. Det ene ligger mellem banen og Borupvej. Det andet mellem Harløsevej og Borupvej. Senere - formentlig i 2010 - udbydes yderligere 14 hektar nord for Skævinge.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.