Spar på vandet, selvom I ikke har måler på

Hvidovre Vandforsyning har udsendt sin årsrapport, og bag tallene kan læses, at vandmålere og aflæsning er en god ide

l Boligforeningerne i kommunen kunne sagtens gøre mere for at spare på vandet. Men mange af boligforeningerne har kun en hovedmåler for vandforbruget, og det opfordrer ikke ligefrem til mådehold. Så der ligger en stor opgave i at få opsat bimålere, der kan motivere hver enkelt beboer til at føle større ansvar for sit eget vandforbrug. De store udlejere som eksempelvis Lejerbo Afd.44 er gået forrest i forsøget på at nedbringe vandforbruget. Her aflæser bestyrelsen vandmålerne hver måned og sætter oplysningerne op i opgangene. Formanden, Aase Sørensen fra Afd.44 fortæller: - Hvis vandforbruget pludselig går op, så opfordrer vi til at folk til at lytte efter om, der eventuelt er en vandhane, som står og løber uhæmmet - på den måde opsporer vi et problem. Det fungerer rigtig godt her hos os, og vores forbrug er fint faldende. Men Hvidovre Vandforsyning vurderer, at forbruget kan komme længere ned i de etageejendomme, som i dag betaler kollektivt for vandforbruget. Lars Thiesson fra vandforsyningen siger: - Generelt er forbruget faldende for parcelhusene og for de etageejendomme, som har individuel afregning. Men etageejendomme uden bimålere har ikke samme incitament til at spare. - Desværre er det rigtig dyrt at opsætte bimålere hos alle beboere, men måske kunne der opsættes en ekstra måler i hver blok. På den måde kan blokkene "konkurrere" om, hvem som er bedst til at spare på vandet. Regnvand til WC'erne Regnvand til toiletter er en gammel ide, men hvorfor er den egentlig ikke blevet udbredt? Det hænger iflg. Lars Thiesson sammen med vanskelighederne med at separere regnvandsrør fra drikkevandsrør. - Og det er en risiko, som stiger med alderen på rørinstallationerne, fordi f.eks, rust gør det vanskeligt at skelne de to rørsystemer fra hinanden. Ligesom oversigtstegninger har det med at blive væk, men det er fuldt lovligt at lave en sådan regnvandsinstallation. Men jeg vil ikke anbefale det, fordi folk kan blive syge eller endda dø af de bakterier, som findes i regnvandet. Legionella Heldigvis har Hvidovre stort set været forskånet for Legionella-tilfælde i de seneste år. Det hænger sammen med, at kommunen allerede for ti år siden gjorde en stor indsats specielt på skoler og institutioner. Lars Thiesson fortæller: - Vi fandt dengang Legionella-sporer mange steder, men ved at hæve fremløbstemperaturen på det varme vand kom vi problemet til livs, så i dag er det udelukkende i private hjem, at folk bliver smittet. Hvidovre Vandforsyning gjorde ligeledes en stor indsats for at få udbredt viden til varmemestre i boligselskaberne. Især om problemerne med Legionella-bakterier i vandbeholdere og den betydning som for lave fremløbstemperaturer kan have for bakterievækst. jr

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.