Ejendomsværdiskat og ejendomsskat

Ejendomsvurderingen pr. 1. oktober 2005 kommer sammen med selvangivelsen for 2005

Ejendomsværdiskatten beregnes på grundlag af ejen-domsværdien af en ejerbolig. Satsen for ejendomsværdiskatten er fastsat i ejendomsværdiskatteloven og kan ikke varieres af den enkelte kommune. Skatten indgår i ejerens beregnede forskudsskat. Ejendomsværdien fastsættes ved en offentlige ejendomsvurdering, der foretages hvert andet år. Ejerboliger blev vurderet pr. 1. oktober 2005, men ejendomsværdien pr. 1. oktober 2005 er endnu ikke offentliggjort. Det finder sted i forbindelse med udsen-delsen af selvangivelsen for 2005, hvilket forventes at ske i marts-april i år. Der kan klages over ejendomsvurde-ringen til og med den 1. juli 2006. Der vil ske en årsregulering af ejendomsvurderingen pr. 1. oktober 2006, og den vil fremgå af selvangivelsen for 2006. Der kan ikke klages over en årsregulering. Skattestoppet betyder, at ejendomsværdiskatten ikke må stige i forhold til 2002 uanset de ventede store stigninger i vurderingerne. Der er således loft over det beløb, som ejendomsværdiskatten beregnes af. Det betyder, at den ejendomsværdiskat, der skulle betales for 2005 (af danske ejendomme), og som vil fremgå af selvangivelsen for 2005, vil blive beregnet på grundlag af den mindste af følgende værdier: • Ejendomsværdien pr. 1. oktober 2005. • Ejendomsværdien pr. 1. januar 2002. • Ejendomsværdien pr. 1. januar 2001 + 5 pct. Ejendomsskatten Den kommunale ejendomsskat, beregnes af en ejen-doms grundværdi, og satsen fastsættes af den enkelte kommune, mens ejendomsskatten til amtet er centralt fastlagt. De fleste ejere har netop modtaget opgørelse af skatter og afgifter mv. af fast ejendom for 2006. Ejendomsskatten (grundskylden) for 2006 opkræves på grundlag af årsreguleringen af grundværdien pr. 1. oktober 2004. Skattestoppet har også indflydelse på ejendomsskatternes størrelse, selv om der her tillades en løbende stigning. Fra 2005 til 2006 kan ejendomsskatten højst stige med 5,5 procent (ved uændret grundskyldspromille). Hvis kommunen har hævet grundskyldspromillen, vil stigningen dog kunne blive større end 5,5 procent. Ejendomsvurderingen pr. 1. oktober 2005 skal først anvendes i forbindelse med ejendomsskatten for 2007, det vil sige på den ejendomsskattebillet, der udsendes omkring årsskiftet 2006/2007.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.