Permanent "prop" i alléen?

Dele af Frydenstrands Allé kan blive en sti

Artiklens øverste billede
Frydenstrands Allé set fra Gl. Køge Landevej.

Skal der en "prop" i Frydenstrands Allé i den nordligste del mellem spærringen og Gammel Køge Landevej, med det formål at skabe en sti i stedet for en vej? Ja, mener både de nærtboende grundejere og Teknisk Forvaltning, som har bedt Teknik- og Miljøudvalget om også at besvare spørgsmålet - nemlig på et møde på rådhuset i aften. På mødet skal udvalget "tage principiel stilling til" om anvendelsen af alléen, der er offentligt område, idet de aflagte vejarealer ifølge forvaltningen "vil blive tilbudt de tilstødende grundejere, der begge har eller kan få vejadgang fra Gammel Køge Landevej". Ejeren af Gammel Køge Landevej 471-473, umiddelbart øst for Frydenstrands Allé, har i efteråret 2005 fremsat ønske om at købe den nordligste del af Frydenstrands Allé mellem spærringen og Gammel Køge Landevej. Ejeren af Gammel Køge Landevej 475, umiddelbart vest for Frydenstrands Allé, har som reaktion på Teknisk Forvaltnings høring af dette ønske meddelt, at en tålelig løsning vil være, at stien bliver lagt i midten af Frydenstrands Allé, således at han også får en arealforøgelse af sin grund. Denne grundejer er dog modstander af forslaget, idet den planlagte løsning i væsentlig grad vil forringe hans muligheder for at drive erhverv på stedet. En sti i midten vil være i overensstemmelse med vejloven, oplyser forvaltningen. - Indskrænkningen af denne del af Frydenstrands Allé til sti, som er i overensstemmelse med Lokalplan 407 for området, vil medvirke til en forskønnelse og administrativ lettelse, idet det korte blinde vejstykke i dag bruges til parkering, hvilket vanskeliggør vedligeholdelse, meddeler Teknisk Forvaltning. Teknisk Forvaltning vil forhandle med grundejerne om økonomien, idet udgangspunktet i, at Hvidovre Kommune ikke skal have udgifter i forbindelse med vejnedlæggelsen. Foruden udgifter til anlægsarbejder, herunder flytning af diverse ledningsanlæg, er der også tale om udgifter til landinspektør vedrørende de matrikulære forhold. Endelig er der spørgsmålet om fastsættelse af overtagelsesbeløbet for vejarealerne. - Når der foreligger et resultat af disse forhandlinger, vil sagen igen blive forelagt Teknik- og Miljøudvalget med henblik på indstilling til Økonomiudvalget og Kommunalbestyrelsen om gennemførelse af projektet, skriver forvaltningen til udvalget i dagsordenen. terf

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.