Mange borgere generes af brændeovnsrøg

Hvidovre Kommune opfordrer ejerne af brændeovne til at fyre med omtanke. Med en direkte henvendelse til hver enkelt brændeovnsejer søger kommunen at begrænse generne fra denne væsentlige forureningskilde. Kommunen får mange henvendelser fra borgere, som generes af røg fra private brændeovne, og undersøgelser af brænderøg viser, at røgen indeholder betydelige mængder skadelige partikler, som kan give luftvejsproblemer. Formand for Teknik- og Miljøudvalget, Finn Gerdes, forklarer: - En enig kommunalbestyrelse står bag denne kampagne, som gerne skal få folk til at vise mere omtanke, når de fyrer. Finn Gerdes fortsætter: - Som kommune har vi begrænsede muligheder for at regulere forureningen fra brændeovne - men vi kan appellere til folks samvittighed, og det er der brug for! Mange mennesker er generet af brænderøg og den enkelte ejer kan faktisk gøre en forskel. Budskabet i kampagnen er netop, at man ved at fyre fornuftigt kan begrænse sine naboers gener og reducere sit bidrag til luftforureningen. Gode råd 1. Brug rent og tørt træ! Vådt træ giver dårlig forbrænding og meget røg. Fyr aldrig med affald - f.eks. i form af reklamer, magasiner, mælkekartoner, pap eller træ, som er malet eller behandlet. 2. Sørg for rigeligt luft! For lidt luft giver mange sundhedsskadelige partikler i røgen. Tænd op med pindebrænde, optændingsblokke eller lidt avispapir, så ilden hurtigt kan få godt fat. Skru først ned for luften, når flammerne bliver blålige. 3. Fyr lidt ad gangen! Ilden skal have fat i brændet, så temperaturen hurtig bliver høj. Hver gang du lægger brænde ind, skal du skrue op for luften, til de mørkegule flammer er væk. 4. Gå ud og tjek – røgen skal være næsten usynlig! Hvis der er for meget røg, og det lugter grimt, gør du sandsynligvis noget forkert. Spørg din skorstensfejer. Om kampagnen i Hvidovre kan formand for Teknik- og Miljøudvalget, Finn Gerdes kontaktes på tlf. 29 20 26 51, og miljø- og forsyningschef Carsten Raad Petersen kan kontaktes på tlf. 36 39 35 81.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.