Mangler lærere kort før skolestart

Sønderkærskolen i kattepine - ansættelsessamtaler så sent som 8. august

Artiklens øverste billede
Stillingsopslaget i "Folkeskolen".

Mandag den 14. august begynder folkeskolernes elever et nyt skoleår - også på Sønderkærskolen. Men for nogle klasser bliver det uden deres faste lærere. I sommerferien har to lærere nemlig sagt deres stillinger op og et barselsvikariat er endnu ikke besat. Der er ansættelsessamtaler den 8. august - altså kun en uge før eleverne møder i skole. I et jobopslag i skriftet "Folkeskolen" søger Sønderkærskolen efter lærere. I opslaget står ikke tydeligt, hvor mange lærerstillinger, det drejer sig om, men skoleleder Gitte Godsk Hansen fortæller, at det omhandler to fuldtidsstillinger og et barselsvikariat. - Vikariatet og den ene lærerstilling havde vi besat inden sommerferien, men desværre er de to nyansatte sprunget fra, så vi må slå stillingerne op på ny sammen med den 3. stilling, vi søger besat, fortæller skolelederen, der indrømmer, at selvom situationen er set før på en folkeskole, så er den "absolut mindst ønsket". Man studser lidt over formuleringen i jobopslaget, da der ikke står, hvor mange lærere, I søger. Man får nærmest indtryk af, at I søger et halvt lærerteam? At der er "lærerflugt"? - Nej, nej, det er slet ikke tilfældet. Det drejer sig kun om de to stillinger og vikariatet... Men jeg hører fra mange kolleger - og vi har også selv oplevet - at der kommer meget få ansøgninger til lærerstillinger i øjeblikket. Det er problematisk at få nye lærere. Hvad skyldes det? - Det er svært at sige. Om det er en direkte konsekvens af nedskæringerne i netop Hvidovre Kommune tror jeg godt, jeg kan afvise. Mange af ansøgerne kommer ikke fra byen, og mange andre kommuner har også skåret ned i forbindelse med kommunesammenlægningen, så Hvidovre er ikke speciel på dét område... Men for bare et par år siden fik vi jo mange ansøgere fra cand.mag'ere og lignende, der søgte ud som lærere, fordi de ikke fik jobs andre steder. Dem ser vi ikke længere. Og det skyldes nok den lave ledighed, siger Gitte Godsk Hansen. Mange lærere er stoppet Men Sønderkærskolen er ikke den eneste skole, der mangler lærere. Rygterne har længe lydt på en decideret lærerflugt fra Hvidovre Kommune og formand for Hvidovre Lærerforening, Flemming Ernst, vil ikke helt afvise dét rygte. - I marts var det meningen, at 13-14 lærere skulle fyres fra kommunen af økonomiske årsager, men heldigvis udlignede det sig selv, så det ikke blev nødvendigt. Siden har man ansat 35-40 lærere - og det er ikke fordi, der er tilføjet midler til området. Ansættelserne er sket, fordi andre lærere har sagt op. Nogle er selvfølgelig stoppet af naturlige årsager som pensionering og andre er flyttet langt væk fra Hvidovre og har fundet arbejde andre steder. Men vi véd jo, at det langt fra er alle af de 35-40 lærere, der er flyttet til Jylland! En hel del er stoppet på grund af for dårlige forhold. Hvilke dårlige forhold? - Dels på grund af økonomien på skolerne, dels på grund af den dårlige stemning... Så der er tale om en decideret tendens? - Det kan jeg ikke afvise, slutter Flemming Ernst.ark

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.