Dansborgskolen mister 30.000 kr. pr. lærer

- og resten af Hvidovres skoler står i tilsvarende kattepine - gennemsnitslønninger er nemlig sat for lavt

Hvidovres skoler får i det kommende skoleår færre penge ind til løn end de skal give ud. Og det kan få alvorlige konsekvenser... De gennemsnitslønninger, der danner udgangspunkt for kommunens beregning af lønsummen til lærerne, er nemlig efter alt at dømme sat for lavt. Det er en katastrofe for blandt andet Dansborgskolen, der næste skoleår ser ud til at miste 30.000 kr. pr. lærer. Penge, der svarer til 4 1/2 lærerstillinger - og hvis pengene ikke findes, betyder det fyring af mindst 2 lærere og måske helt op til 4... Præstemoseskolen mister 5.000 kr. pr. lærer fra næste skoleår, og sådan tegner billedet sig på de fleste af de 11 folkeskoler i Hvidovre. - Ganget op med 40-60 lærere på en skole bliver det til et problem, der kan mærkes, siger Pernille Falcon (T), der også mener, at "der bør kunne rettes op på situationen". At udregne gennemsnitlønningerne for lærerne er meget teknisk og også meget svært. Men tilsyneladende er gennemsnittet sat for lavt, fordi man ikke har taget højde for, at der på skolerne findes mange ældre lærere med en højere anciennitet. Lærere, der dermed også får mere i løn. - Servicen bliver utvivlsomt ringere. Ringere end jeg bestemt mener politikerne har tiltænkt. Jeg er meget bekymret. Nogle af skolerne bliver nødt til at låne penge fra skoleåret 2007/2008, men det er jo bare at skubbe problemet frem for sig, siger Flemming Ernst... - Det er frygtelig svært at regne lønsummen ud til den enkelte skole. Men fejlen må være, at man ikke har fremskrevet lønningerne korrekt, siger Ernst, der siden det nye lønsystem blev besluttet for en række år tilbage har forudsagt, at skolerne kom til at mangle penge. Og det er netop lønssumstyringen og kontraktstyringen, der nu for alvor slår igennem. Hvor forvaltningen før kunne rykke rundt på midlerne, så de passede til den enkelte skoles behov, er det nu skolens egne penge, der skal række til lærerlønningerne. Der er intet at rykke rundt på, intet at fordele fra centralt hold. Men det bør der være, mener skoleudvalgsformand Milton Graff Pedersen (A): - I gamle dage kunne man flytte penge fra én skole til en anden. Det kan vi ikke læn-gere, og så må vi finde en anden løsning. Vi kan ikke være tilfredse med, at nogle børn rammes, fordi de tilfældigvis går på en skole, hvor der er mange ældre lærere, der tjener mere end de unge. Der må laves en buffer, ellers kan enkelte skoler måske slet ikke leve op til minimumstimetallet, siger skoleudvalgsformanden, der fik problemet forelagt ved et møde i torsdags og derefter satte forvaltningen igang med at undersøge sagen. ark

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.